Sakkolimpia: a szövetségi kapitány indul a Covid-fertőzött magyar játékos helyett

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.28. 19:19
null
Gledura Benjámin (középen) nem utazhatott el Indiába (Fotó: Magyar Sakkszövetség)
Gledura Benjámin koronavírus-fertőzés miatt nem utazhatott el a magyar válogatottal Indiába a sportág legjelentősebb csapatversenyére, a pénteken kezdődő sakkolimpiára. Helyére Ács Péter szövetségi kapitány került.

 

A nyílt versenyen induló válogatottban az utolsó pillanatban változás történt. Gledura Benjámin kikerült a csapatból, helyére a szövetségi kapitány, Ács Péter került be. Az okokról Gledura így nyilatkozott a Nemzeti Sportnak: „Sajnálatos módon nem tudok részt venni az indiai sakkolimpián, mivel két napja pozitív lett a koronavírustesztem. Szerencsére a két nap alatt fizikailag sokkal jobban vagyok (kilencven-száz százalékos állapotban), és versenyzésre kész, de a Covid még mindig itt lappang a szervezetemben... A csapattársaimnak és barátaimnak jó versenyzést kívánok az olimpián!”

A Magyar Sakkszövetség közleménye:

„Férfi olimpiai csapatunk összeállítása és ezzel táblasorrendje az utolsó pillanatban változott, Gledura Benjámin COVID-19 megbetegedése miatt Ács Péter szállt be játékos-kapitányként helyette a tartalék táblára. A helyzet számunkra nagyon fájó, hiszen harmadik táblásunk a tavalyi csapat EB-n nyújtott csúcsteljesítmény után várhatóan ismét sikeres szerepléssel járult volna hozzá a csapateredményhez, legalábbis az utóbbi két hónapban nyújtott játéka és az edzőtáborban mutatott formája bizakodásra adott okot. Benjámin nagyon várta ezt a Sakkolimpiát. Mielőbbi gyógyulást kívánunk neki! ”

A sakkolimpia beharangozóját itt olvashatja el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik