I. SZ., MTI 2022.08.11 15:26 Frissítve: 2022.08.11 15:48

Multisport Eb, evezés: Pétervári-Molnár középdöntőbe jutott

A magyarok közül elsőként az evezősök mutatkoztak be a müncheni multisport Európa-bajnokságon. Pétervári-Molnár Bendegúz bejutott a középdöntőbe, azaz a legjobb 12 közé egypárban.

Pétervári-Molnár Bendegúz bejutott a középdöntőbe (Fotó: Tumbász Hédi, archív)

A tavalyi olimpián tizedik, 29 éves magyar versenyző görög, svéd, spanyol és azeri riválissal küzdött meg a csütörtöki előfutamban, ahol taktikusan versenyezve a görög Sztefanosz Duszkosz mögött másodikként ért célba. Az első két hely egyből középdöntőt ért, így Pétervári-Molnárnak legközelebb szombaton kell vízre szállnia.

A Galambos Péter, Tamás Bence könnyűsúlyú kétpárevezős egység negyedik helyen végzett az előfutamában, ezért pénteken a reményfutamban folytatja.

Férfi kormányos nélküli kettesben Simon Béla és Juhász Adrián a románok, a spanyolok és a lengyelek mögött negyedikként ért célba, így szintén a reményfutamba került.

Az egyetlen magyar női egységnek, a Preil Vivien, Krémer Eszter kétpárnak is az első három között kellett volna zárnia az egyenes ági középdöntős folytatás kiharcolásához, de negyedik helyével ez az egység is a délutáni reményfutamból juthat csak tovább.

Ugyanígy járt a férfiak hasonló számában érdekelt Bácskai Máté, Szabó Márton duó, negyedik lett első vízre szállásán, ez a csapat pénteken folytatja majd szereplését a müncheni pályán, amely az 1972-es olimpia sportági versenyeinek adott otthont, Eb-t azonban most először rendeznek itt.

Könnyűsúlyú egypárban Szigeti Rolandnak egyik vetélytársát sem sikerült megelőznie az ötfős előfutamában, azaz – ugyancsak pénteken – ő is reményfutamra kényszerül.

A csütörtöki nyitónapon bemutatkozott az egyetlen magyar paraevezős is, Pető Zsolt harmadikként ért célba a PR1 egypár második előfutamában, és ő is a reményfutamba került.

2022.10.02 00:49:27

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A Ferencváros korábbi középpályása, a népszerű Dodó szeptember 11-én múlt a 60 éves.

2022.10.01 23:40:26

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Erős Tibor minden idők legjobb magyar Spartathlon-időeredményével ért célba!

2022.09.30 23:51:33

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Mindez hungarikumhoz méltó szereplés, a dicső múltra emlékeztet, ami önmagában is megsüvegelendő. Az eredményeken túlra tekintve meg aztán különösen, hiszen, úgymond, nincs béke az olajfák alatt, a háttér finoman szólva is ingatag – és nem a versenyzők billentgetik az alapokat.

2022.09.23 16:45:50

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Megműtötték a világ- és Európa-bajnok vízilabdázót. (x)

pr
2022.09.29 16:16:38

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Tudjuk egyáltalán, ki volt Pósta Sándor? Hogy ki volt az a bajnok(nő), aki dalt írt Szécsi Pálnak?