Munkatársunktól 2022.03.21 22:19 Frissítve: 2022.03.21 22:59

MSÚSZ: elismerést kaptak a Nemzeti Sport újságírói is

A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) idei kongresszusának a nyíregyházi városháza Krúdy-terme ad otthont. A hagyományoknak megfelelően a kétnapos esemény első napján kitüntetéseket adtak át a szakma legjobbjainak: a Nemzeti Sport kötelékéből Csillag Péter Feleki László-díjat, Kovács Erika, Izsányi Szabolcs és Bodnár Tibor Gyulai István-díjat, Vincze Szabolcs nívódíjat kapott.

Ballai Attila, a Mediaworks sportfőigazgatója (balra) és Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke, a Nemzeti Sport főszerkesztője (jobbra) között lapunk kitüntetett munkatársai (balról): Bodnár Tibor, Csillag Péter, Kovács Erika, Vincze Szabolcs (Fotók: Árvai Károly)

 

Az eseményt hétfő délelőtt Kovács Ferenc polgármester, a Magyar Röplabdaszövetség elnöke nyitotta meg. Hangsúlyozta: indokolt, hogy az MSÚSZ a városban tartja idei kongresszusát, hiszen Nyíregyháza igazán sportos város. A polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy már megkezdődött az új labdarúgó-stadion építése, hamarosan elkészül egy tornacsarnok, továbbá a teniszcentrumot is felújítják.

Ezt követően Szabó Tünde sportért felelős államtitkár arról beszélt, hogy hazánkban minden idők legnagyobb sportlétesítmény-fejlesztése ment végbe az elmúlt években, s hozzátette, a magyar kormány a jövőben is nemzetstratégiai ágazatként kezeli a sportot.

Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár is előadást tartott a kongresszuson

 

A hagyományoknak megfelelően a kétnapos esemény első napján kitüntetéseket adtak át a szakma legjobbjainak. A szervezet életműdíját Salánki Miklós, a Magyar Hírlap sportrovatának újságírója, valamint Lovas Albert, a Nemzeti Sport, a Képes Sport és a Labdarúgás nyugalmazott újságírója és fotóriportere kapta. Feleki László-díjban részesült Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója, illetve Csillag Péter, a Nemzeti Sport főmunkatársa.

Az MSÚSZ nívódíját Derencsényi Istvánnak, Magyar Dávidnak, Szigeti Csabának, Szekeres Istvánnak, Szép Zoltánnak és lapunk újságírójának, Vincze Szabolcsnak ítélték oda.

Farkas József-díjat kapott Budai Csaba és Farkas Tibor, Boskovics Jenő-díjat érdemelt ki Vályi Bence, míg a Gyulai Istvánról elnevezett díjjal ismerték el Bodnár Tibort, Kolozsi-Lázár Ildikót, Dunda Györgyöt, Csoba Pétert, az M4 Sport kommentátorát, Vásárhelyi Tamást, továbbá a Nemzeti Sport újságíróját, Kovács Erikát és a nemzetisport.hu vezető szerkesztőjét, Izsányi Szabolcsot.

Izsányi Szabolcs, a nemzetisport.hu vezető szerkesztője a kivetítőn keresztül mondott köszönetet az elismerésért, a díjat Somlóvári Dávid, a nemzetisport.hu vezető szerkesztője vette át Szöllősi Györgytől

 

Az év legjobb sportszakkommentátorának járó elismerést, a Lázár Bence-díjat Kovács Sándor vehette át.

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság vezetője videós bejelentkezésében bejelentette: a szervezet idei díjainak egyikét az MSÚSZ kapja a fogyatékkal élő sportolókra fordított kiemelt figyelem elismeréseképpen.

A Magyar Sportújságírók Szövetsége tisztségviselői vasárnap délután kézbesítették a szervezet adományait az ukrán–magyar határon lévő Beregsurányban kialakított segítőponton. Az MSÚSZ elöljáróit Herka István, Beregsurány polgármestere fogadta, aki elmondta, a település ereje megfeszítésével küzd az Ukrajnából érkező menekültek megfelelő ellátásának, elszállásolásának biztosításáért, a háború elől vagy a háborúból menekülő családok szenvedéseinek enyhítéséért.

Az MSÚSZ alelnöke, Csisztu Zsuzsa mellett álló Dunda György, a Kárpáti Igaz Szó lapigazgatója a Gyulai-díj átvétele utáni megindító beszédében elmondta, kedden megy vissza családjához és kollégáihoz az ukrajnai Ungvárra, mert „a kilátások aggasztóak, de magyarként meg kell maradnunk a szülőföldünkön”

 

A többnyire a szakemberek által konkrétan megnevezett élelmiszerekből álló, mintegy negyedmillió forint értékű adomány gyors és megfelelő célba juttatásában Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő volt a szövetség segítségére, a beszerzést, szállítást a kongresszus szervezését irányító Perényi Réka és az MSÚSZ informatikai partnere, a nyíregyházi székhelyű Picmac Kft. tulajdonosa, Elekes Attila és édesapja, Elekes János segítette.

Az MSÚSZ a magyar sport legfontosabb szervezeteinek közös humanitárius akciójához is csatlakozott, a Híd Kárpátaljáért-program keretében 500 ezer forintot utalt át az összefogás központi számlaszámára, és az elnökség hétfő reggeli döntése értelmében hasonló összeggel kívánja segíteni a kárpátaljai magyar sajtó munkáját, munkatársait is.

Az MSÚSZ adományait a szervezet tisztségviselői – köztük Szöllősi György elnök és Deák Zsigmond elnökségi tag – adták át az ukrán–magyar határon lévő Beregsurányban kialakított segítőponton

Kedden a korábbi nagyszerű szövetségi kapitány Hoffer Józsefről (március 20-án volt születésének a 100. évfordulója) elnevezett Hoffer-kupa kispályás futballtornát rendezik meg Nyíregyházán.

2022.06.28 12:37:49

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Ha rendszeresen sportolunk, vagy most készülünk életmódot váltani, akkor elengedhetetlen a megfelelő lábbeli kiválasztása hozzá.

2022.06.22 22:55:29

Egyéb egyéni KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Nagy futballszurkoló lévén a csapatok indulóit, szurkolói nótáit dúdolgatta. Jöhetett válogatott, Újpest, Fradi, Kispest, Roma vagy Lazio, mindegy volt, csak hosszú legyen, és ahogy a futó befordult az utolsó sarkon, kényszeredett mosollyal nyugtázta, hogy ebben az állapotában vélhetően még egy Steaua-strófa is felpörgetné.

2022.06.22 15:24:56

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

A Nemzeti Színház művésze hegyet mászott Erőss Zsoltként, lovagolt és vívott Hadik Andrásként.