Munkatársunktól
2022.01.28 15:52 Frissítve: 2022.02.27 18:58

MOB: Gyulay a kizárt szervezetekkel találkozott

Sterbenz Tamás rektor volt a házigazdája annak, a Testnevelési Egyetem szenátusi termében lezajlott pénteki egyeztetésnek, amelyen Gyulay Zsolt MOB-elnökjelölt találkozott a magyar sport meghatározó, de a Magyar Olimpiai Bizottság alapszabályváltozásai során a delegálási joguktól megfosztott szervezeteinek képviselőivel.

Összesen tizenegy szervezet, intézmény képviseltette magát a Testnevelési Egyetemen lezajlott egyeztetésen (Fotó: Tumbász Hédi)

 

Összesen tizenegy szervezet, intézmény képviseltette magát, közöttük a Magyar Edzők Testülete, a Testnevelési Egyetem, a Sportegyesületek Országos Szövetsége, a Sportjogász Egyesület, az Országos Sportegészségügyi Intézet, a Magyar Sportújságírók Szövetsége, a Magyar Paralimpiai Bizottság, a Nemzetközi Fair Play Bizottság, a Nemzeti Diák- Hallgatói és Szabadidősport Szövetség. A jelenlévők között volt az olimpiai bajnok Szabó Gabriella az Olimpiai Bajnokok Klubja és a kétszeres aranyérmes Nagy Tímea a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete képviseletében, valamint Kamuti Jenő, a Nemzet Sportolója, a Nemzetközi Fair Play Bizottság képviseletében. Gyulay már korábban deklarálta, hogy programjának része az új alapszabály megalkotása és többek között a fenti szervezetek (vissza)integrálása is a MOB közgyűlésébe, hogy az ismét a „magyar sport parlamentje" legyen.

Fotó: Tumbász Hédi

A MOB elnökválasztó közgyűlését szombaton délelőtt tartják Budapesten. A kétszeres olimpiai bajnok kajakos, jelenleg a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatói posztját betöltő Gyulay Zsolt mellett Hajdu Balázs, ügyvéd, korábbi vitorlázó olimpikon indul a MOB elnöki posztjáért, miután a korábbi elnöktől, Kulcsár Krisztiántól a tagság tavaly decemberben megvonta a bizalmat és január 31-i hatállyal lemondott tisztségéről.

KORÁBBI CIKKEINK A TÉMÁBAN
Gyulay Zsolt megpályázza a MOB elnöki pozícióját
Jacques Rogge-hoz hasonlította magát a másik elnökjelölt, Hajdu Balázs
A SOSZ Gyulay Zsoltot támogatja az elnökválasztáson
Kovács Antal: Olyan vezetőre van szükség, aki már bizonyított
Schmitt Pál: Csakis alázattal lehet jól vezetni a MOB-ot
Gyulay Zsolt az esélyes az elnökválasztáson
2022.09.29 16:16:38

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Tudjuk egyáltalán, ki volt Pósta Sándor? Hogy ki volt az a bajnok(nő), aki dalt írt Szécsi Pálnak?

2022.09.29 14:34:15

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2022.09.22 15:58:21

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

pr
2022.09.27 11:30:02

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2022.09.26 22:16:58

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Meg sem merem említeni, mi lett volna, ha mindezeknek az egyszázad része Magyarországon történik… El tudják képzelni a tavalyi budapesti Eb- és idei Nemzetek Ligája-mérkőzések feszültségmentes örömünnepe ismeretében, hogy a Stefánián helyi hordák egzecírozzák a vendégszurkolókat?