MOB: Olyan vezetőre van szükség, aki már bizonyított – Kovács Antal

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2022.01.27. 11:48
Szombaton elnökválasztó közgyűlést tart a Magyar Olimpiai Bizottság, amely előtt olimpiai bajnokok és a MOB-alelnökök is úgy nyilatkoztak a Nemzeti Sportnak, hogy Gyulay Zsoltot támogatják.

KOVÁCS ANTAL, olimpiai bajnok cselgáncsozó, a MOB elnökségi tagja: „Úgy vélem, nemes verseny lesz a szombati: olvastam Hajdu Balázs programját, egyértelmű, hogy komolyan veszi a feladatot, ahogyan az is, hogy ő a jövőben fontos tényezője lehet a magyar olimpizmusnak, ám úgy gondolom, egyértelműen Gyulay Zsolt a favorit. Az elmúlt időszak igencsak megtépázta a Magyar Olimpiai Bizottság tekintélyét, olyan vezetőre van szükség, aki korábban a sportpályafutása során, később pedig vezetőként már bizonyított. Zsolttal jó kapcsolatot ápolok, több olimpián is voltunk együtt, utána pedig közösen dolgoztunk a Magyar Olimpiai Bizottságban, ismerem a munkabírását és az elképzeléseit is, látom, érzem rajta az elhivatottságot – nem előre írta meg a programját, hanem információkat gyűjtött és gyűjt, már eddig is több szövetséggel tárgyalt, s ezek alapján alakítja ki a menetrendet. Számára a MOB elnöki posztja küldetés, ez pedig nekem roppant szimpatikus.”KOVÁCS ANTAL, olimpiai bajnok cselgáncsozó, a MOB elnökségi tagja: „Úgy vélem, nemes verseny lesz a szombati: olvastam Hajdu Balázs programját, egyértelmű, hogy komolyan veszi a feladatot, ahogyan az is, hogy ő a jövőben fontos tényezője lehet a magyar olimpizmusnak, ám úgy gondolom, egyértelműen Gyulay Zsolt a favorit. Az elmúlt időszak igencsak megtépázta a Magyar Olimpiai Bizottság tekintélyét, olyan vezetőre van szükség, aki korábban a sportpályafutása során, később pedig vezetőként már bizonyított. Zsolttal jó kapcsolatot ápolok, több olimpián is voltunk együtt, utána pedig közösen dolgoztunk a Magyar Olimpiai Bizottságban, ismerem a munkabírását és az elképzeléseit is, látom, érzem rajta az elhivatottságot – nem előre írta meg a programját, hanem információkat gyűjtött és gyűjt, már eddig is több szövetséggel tárgyalt, s ezek alapján alakítja ki a menetrendet. Számára a MOB elnöki posztja küldetés, ez pedig nekem roppant szimpatikus.”

KEMÉNY DÉNES, a vízilabda-válogatottal három olimpiát nyerő szövetségi kapitány: „Ott kezdeném, hogy én már nem vagyok a MOB tagja néhány hónapja, vagyis nem leszek ott a szombati közgyűlésen. Bár a végeredményt mindig csak a mérkőzés végén írják ki, meg lennék lepve, ha nem Gyulay Zsolt kapná a több szavazatot, figyelembe véve, hogy a neve már a Kulcsár Krisztián által saját maga ellen kezdeményezett bizalmatlansági szavazás előtt is felvetődött, és azért ez beépül a fejekbe. A két jelölt közül az egyiket ismerem, nagyon jól és régóta, és láttam azt is, hogyan dolgozik a MOB elnökségi tagjaként, és ő Gyulay Zsolt – bár Hajdu Balázzsal kétszer voltam együtt olimpián, rá nem emlékszem. Szerintem mind Magyarországon belül, mind nemzetközileg növeli a MOB tekintélyét, ha olimpiai bajnok az elnöke. Én is gyakorta tapasztaltam és tapasztalom, hogy a sportban elért eredmények tovább erősítik az ember tekintélyét.”

DEUTSCH TAMÁS, az MTK és a SOSZ elnöke, a MOB alelnöke: „Az MTK elnökeként büszkeséggel tölt el, hogy két egykori MTK sportoló vetélkedik a MOB elnöki tisztségéért. Az elnökválasztás nem csupán személyek, hanem elképzelések közötti választást is jelent. A megalapozott döntéshez arra van szükségünk, hogy egyenesen, a fair play szellemében beszéljünk egymással: én most ezt teszem. A magyar sport rendszerének legfontosabb alapegységei a sportegyesületek. Ha nincs erős talpazat, leszakadnak az emeletek. Ezért magam azt az elnökjelöltet támogatom, akinek a programjában a sportegyesületek megjelennek, megerősítésük hangsúlyosan szerepel és azt, aki tapasztalt MOB-tag, és a MOB-ot a magyar sport erős szervezeteinek szövetségére építi. Ezt a szemléletet Gyulay Zsolt kétszeres olimpiai bajnok programjában és személyében látom.”

SCHMIDT GÁBOR, a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke, a MOB alelnöke: „Nem titok, hogy a Magyar Kajak-kenu Szövetség és az egész sportágunk Gyulay Zsolt mellett áll, s nem pusztán azért, mert a családunk tagja, s mert kétszeres olimpiai bajnok, hanem mert úgy gondoljuk, ő az, aki képes konszenzusosan, a különböző érdekeket figyelembe véve irányítani a magyar sport egyik legfontosabb szervezetét. Zsolt pályafutása után sem szakadt el a sporttól, széles körű ismeretekkel bír a tekintetben is, hogyan kell irányítani, és ismeri azokat a szervezeteket is, amelyekkel együtt kell működnie. Versenyzőként is igazi csapatember volt, vezetőként is az, és ez a tulajdonsága MOB-elnökként is fontos lesz.”

KISS ANTAL, a Magyar Rögbiszövetség elnöke: „Ami megragadott Gyulay Zsolt programjában és személyes találkozásunk alkalmával – hiszen velünk is egyeztetett a napokban –, hogy a magyar sportcsalád békéjének helyreállításán dolgozik, az ahhoz illő pozitív légkör megteremtésén, ami a Schmitt Pál vezette MOB-ra volt jellemző. Kétszeres olimpiai bajnokként és egyáltalán a múltjával hitelesen jeleníti meg ezt a törekvést számunkra is, akik kisebbnek számító sportágat képviselünk.”


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik