MOB: Gyulay a kizárt szervezetekkel találkozott

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2022.01.28. 15:52
null
Összesen tizenegy szervezet, intézmény képviseltette magát a Testnevelési Egyetemen lezajlott egyeztetésen (Fotó: Tumbász Hédi)
Sterbenz Tamás rektor volt a házigazdája annak, a Testnevelési Egyetem szenátusi termében lezajlott pénteki egyeztetésnek, amelyen Gyulay Zsolt MOB-elnökjelölt találkozott a magyar sport meghatározó, de a Magyar Olimpiai Bizottság alapszabályváltozásai során a delegálási joguktól megfosztott szervezeteinek képviselőivel.

 

Összesen tizenegy szervezet, intézmény képviseltette magát, közöttük a Magyar Edzők Testülete, a Testnevelési Egyetem, a Sportegyesületek Országos Szövetsége, a Sportjogász Egyesület, az Országos Sportegészségügyi Intézet, a Magyar Sportújságírók Szövetsége, a Magyar Paralimpiai Bizottság, a Nemzetközi Fair Play Bizottság, a Nemzeti Diák- Hallgatói és Szabadidősport Szövetség. A jelenlévők között volt az olimpiai bajnok Szabó Gabriella az Olimpiai Bajnokok Klubja és a kétszeres aranyérmes Nagy Tímea a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete képviseletében, valamint Kamuti Jenő, a Nemzet Sportolója, a Nemzetközi Fair Play Bizottság képviseletében. Gyulay már korábban deklarálta, hogy programjának része az új alapszabály megalkotása és többek között a fenti szervezetek (vissza)integrálása is a MOB közgyűlésébe, hogy az ismét a „magyar sport parlamentje" legyen.

Fotó: Tumbász Hédi
Fotó: Tumbász Hédi

A MOB elnökválasztó közgyűlését szombaton délelőtt tartják Budapesten. A kétszeres olimpiai bajnok kajakos, jelenleg a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatói posztját betöltő Gyulay Zsolt mellett Hajdu Balázs, ügyvéd, korábbi vitorlázó olimpikon indul a MOB elnöki posztjáért, miután a korábbi elnöktől, Kulcsár Krisztiántól a tagság tavaly decemberben megvonta a bizalmat és január 31-i hatállyal lemondott tisztségéről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik