MOB: Jacques Rogge-hoz hasonlította magát az elnökjelölt

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.01.19. 12:36
null
Hajdu Balázs Jacques Rogge-hoz hasonlította magát (Fotó: olimpia.hu via mandiner.hu)
Mint ismert, a kétszeres olimpiai bajnok kajakos Gyulay Zsolt mellett Hajdu Balázs olimpikon vitorlázó is indul a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöki posztjáért. Az ügyvédként dolgozó Hajdu kedden a Reggeli Start vendége volt, s a Digisport napindító műsorában a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) korábbi, majd tiszteletbeli elnökéhez, a tavaly augusztusban elhunyt Jacques Rogge-hoz hasonlította magát.

 

Hajdu Balázs arra a kérdésre, hogy mi az, amiben mást tudna nyújtani MOB-elnökként, mint a posztra szintén pályázó Gyulay Zsolt, Jacques Rogge példájával felelt.

„Jacques Rogge, a NOB korábbi elnöke – aki tizenkét évig volt hivatalban – nagyon eredményesen és példamutatóan vezette a szervezetet. Rogge az én hajóosztályomban, a finndingiben volt háromszor az olimpián. Nem szerzett aranyérmet, de még érem közelben sem volt, ugyanakkor világraszóló munkát végzett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság élén. Én ilyen messzire még nem mennék, de úgy gondolom, azzal a szakmaisággal, amellyel sportolóként, sportvezetőként rendelkezem, egy új szintet tudnék vinni a MOB életébe” – mondta Hajdu Balázs, aki november óta MOB-tag.

Hajdu hozzátette, a tavalyi év utolsó két hetét a tájékozódással töltötte, ami segítette a magyar olimpiai mozgalom állapotának felmérésében.

Az elnökségért szintén induló Gyulai Zsolt a Nemzeti Sportnak adott exkluzív interjújában elmondta, legfőbb feladatnak azt tartja, hogy a nagy múltú szervezet visszaszerezzen bizonyos jogosítványokat, hogy újra súlya, tekintélye legyen, s hogy azonos platformra hozza a sportági szövetségeket, az egyesületeket, a sportolókat.

A szerdai (mai) nap a hátáridő az elnöki pályázatok beadására, az elnökválasztó közgyűlésre január 29-én kerül sor. Az új elnök már jelen lehet a pekingi téli olimpián.

Kulcsár Krisztián volt MOB-elnök a december 30-i közgyűlés keretében maga ellen kezdeményezett bizalmatlansági szavazás elvesztését követően mondott le január 31-i hatállyal.

A teljes beszélgetést IDE kattintva tekintheti meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik