Légfegyveres Eb: a magyar kapitány örül a döntésnek

MTI/H. D.MTI/H. D.
Vágólapra másolva!
2021.01.15. 11:03
null
Győrik Csaba örül a légfegyveres Eb-vel kapcsolatos döntésnek (Fotó: Tumbász Hédi)
Győrik Csaba, a magyar sportlövő-válogatott szövetségi kapitánya elégedett a hétfőn törölt olimpiai kvalifikációs légfegyveres Európa-bajnokságnak a május végén kezdődő eszéki 25 és 50 méteres Eb-vel történt összevonásával – írja az MTI.

 

„Már a finnországi viadal törlése után az volt az első gondolatom, hogy az eszéki kontinensviadalon meg lehet rendezni a 10 méteres versengéseket is. A horvát városban minden készen áll erre, ne felejtsük el, hogy a 2019-es légfegyveres Eb-t éppen ott rendezték – kommentálta az európai sportági szövetség (ESC) csütörtöki döntését a kapitány. – Kifejezetten örültem a hírnek, jó döntés született.”

Az eredtileg február 28. és március 7. közöttre, a finnországi Lohjába tervezett viadalra három Eb-válogatót írt ki a magyar szövetség, melyből kettő már lezajlott, az utolsóra pedig jövő hét végén kerül sor Budapesten. Győrik Csaba most elmondta, hogy ugyan a kontinensverseny több hónapot csúszik, az előre meghatározott menetrenden nem változtatnak. Jövő héten meglesz a harmadik állomás, és azt követően kialakul az a csapat, melynek tagjai majd Eszéken lőállásba léphetnek a 10 méteres számokban.

Az olimpiai kvalifikációs viadalt a finn szervezők hétfőn a koronavírus-járvány miatt mondták le és három nappal ezt követően döntött az ESC a sorsáról.

A 10 méteres Eb-nek nem rendezik meg a teljes programját Horvátországban, csak a felnőtt olimpiai számokat tartják majd meg. Az eszéki megméretés így a földrész valamennyi olimpiai szakágban érdekelt sportlövője számára az utolsó esély lesz a tokiói indulási jog megszerzésére.

Az Európa-bajnokságon férfi és női légpuskában, illetve férfi és női skeetben két-két, minden más számban pedig egy-egy kvóta talál majd gazdára.

Magyar részről eddig Péni István (puska), Sidi Péter (puska), Major Veronika (pisztoly) és Mészáros Eszter (puska) szerzett tokiói részvételi jogot.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik