MTI/H. D. 2021.01.15 11:03 Frissítve: 2021.01.15 12:05

Légfegyveres Eb: a magyar kapitány örül a döntésnek

Győrik Csaba, a magyar sportlövő-válogatott szövetségi kapitánya elégedett a hétfőn törölt olimpiai kvalifikációs légfegyveres Európa-bajnokságnak a május végén kezdődő eszéki 25 és 50 méteres Eb-vel történt összevonásával – írja az MTI.

Győrik Csaba örül a légfegyveres Eb-vel kapcsolatos döntésnek (Fotó: Tumbász Hédi)

 

„Már a finnországi viadal törlése után az volt az első gondolatom, hogy az eszéki kontinensviadalon meg lehet rendezni a 10 méteres versengéseket is. A horvát városban minden készen áll erre, ne felejtsük el, hogy a 2019-es légfegyveres Eb-t éppen ott rendezték – kommentálta az európai sportági szövetség (ESC) csütörtöki döntését a kapitány. – Kifejezetten örültem a hírnek, jó döntés született.”

Az eredtileg február 28. és március 7. közöttre, a finnországi Lohjába tervezett viadalra három Eb-válogatót írt ki a magyar szövetség, melyből kettő már lezajlott, az utolsóra pedig jövő hét végén kerül sor Budapesten. Győrik Csaba most elmondta, hogy ugyan a kontinensverseny több hónapot csúszik, az előre meghatározott menetrenden nem változtatnak. Jövő héten meglesz a harmadik állomás, és azt követően kialakul az a csapat, melynek tagjai majd Eszéken lőállásba léphetnek a 10 méteres számokban.

Az olimpiai kvalifikációs viadalt a finn szervezők hétfőn a koronavírus-járvány miatt mondták le és három nappal ezt követően döntött az ESC a sorsáról.

A 10 méteres Eb-nek nem rendezik meg a teljes programját Horvátországban, csak a felnőtt olimpiai számokat tartják majd meg. Az eszéki megméretés így a földrész valamennyi olimpiai szakágban érdekelt sportlövője számára az utolsó esély lesz a tokiói indulási jog megszerzésére.

Az Európa-bajnokságon férfi és női légpuskában, illetve férfi és női skeetben két-két, minden más számban pedig egy-egy kvóta talál majd gazdára.

Magyar részről eddig Péni István (puska), Sidi Péter (puska), Major Veronika (pisztoly) és Mészáros Eszter (puska) szerzett tokiói részvételi jogot.

(MTI)

2021.03.07 08:50:26

Egyéb egyéni GYŐRI FERENC

A történész szerint Magyarország megérdemelne egy különálló, nagy olimpiai sportmúzeumot.

2021.03.03 16:37:41

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

„Federer zseniális teniszező, emberként is lenyűgöző, izgalmas karakter, példaértékű az élete.”

2021.03.02 15:19:40

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A 14 és 40 év közötti korosztály jelentkezését várják – a versenyek élőben, illetve felvételről az NSO-n és televíziós csatornákon is láthatóak lesznek. (x)

2021.03.03 07:16:00

Egyéb egyéni KOVÁCS ERIKA

„Egy edző vagyok, aki megtalálta a helyét ebben a gyönyörű sportágban – a pályafutása után is.”