Laureus-díj: tavalyi győzelme után Max Verstappent ismét jelölték

Vágólapra másolva!
2023.02.20. 15:39
null
Max Verstappen ismét elhódíthatja az Év Sportolója díjat a férfiak mezőnyében (Fotó: AFP)
A férfiaknál a hollandon kívül a jelöltek között szerepel Lionel Messi, Kylian Mbappé, Armand Duplantis, Stephen Curry és Rafael Nadal, míg a hölgyeknél Shelly-Ann Fraser-Pryce-nak, Sydney McLaughlin-Levrone-nek, Katie Ledeckynek, Alexia Putellasnak, Iga Swiateknek és Mikaela Shiffrinnek van esélye a győzelemre.


Az év áttörése kategóriában további két játékos képviseli a teniszt: minden idők legfiatalabb világelsője, a spanyol Carlos Alcaraz és a kazah Jelena Ribakina is ott van a szűkített listán a műkorcsolyázó Nathan Chen, a golfozó Scottie Scheffler, a gátfutó Tobi Amusan és a marokkói labdarúgó-válogatott társaságában.

Az év csapata versenyben három futballcsapat is érintett: a katari vb-győztes argentin labdarúgó-válogatott, a 14. Bajnokok Ligája-diadalát begyűjtő Real Madrid és a női angol labdarúgó-válogatott. Mellettük még a Golden State Warriors kosárlabdacsapata, a francia rögbiválogatott és az Oracle Red Bull Racing csapata esélyes az elismerésre.

A hat kategória jelöltjeit 1400 sportújságíró szavazatai alapján állították össze, a végső győztesekről a sportakadémia 71 tagja dönt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik