Karate: Hárspataki előtt erre csak hárman voltak képesek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.15. 08:14
Hárspataki Gábor aranyérmet nyert a dzsakartai kadet, junior és U21-es karate világbajnokságon, amelyen 91 ország közel 1500 versenyzője indult. A 19 éves magyar versenyző az U21-esek között a 75 kg-os kategóriában, küzdelemben lett világbajnok. Ugyanebben a korosztályban Tamás Ferdinánd és Vajda Lilien bronzérmet nyert.

Fantasztikus évet tudhat maga mögött Hárspataki Gábor: februárban U21-es Európa-bajnok lett, júniusban tagja volt a régiók Európa-bajnokságán bronzérmet szerzett felnőtt magyar csapatnak, szeptemberben pedig aranyérmes lett a sportág legrangosabb, karate1 Premier League elnevezésű sorozatának németországi állomásán.

Ezt követően az MTK karatésa az indonéz fővárosban sem talált legyőzőre. Hárspataki a 75 kg-os súlycsoport 62 fős mezőnyében hat diadalt követően állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Sorrendben orosz, indiai, örmény, török és görög ellenfélen túljutva került a döntőbe, ahol 3–1-re verte a japán Nishimurát.

Sikerével Hárspataki Gábor – S. Kovács Ádám, Szegedi Döme és Boussebaa Aicha után – a magyar karate sportág negyedik korosztályos világbajnoka lett.

„Mindenekelőtt szeretnék MTK-s edzőimnek köszönetet mondani, nélkülük nem itt tartanék – mondta a győztes döntőt követően Hárspataki Gábor. – Éremért jöttem Dzsakartába, hiszen nagyon sokat dolgoztunk ezért, jóval többet, mint például az év eleji Európa-bajnokság előtt. Meccsről meccsre melegedtem be, és nagyon örülök, hogy a végén aranyérmet tudtam nyerni. Ez eddigi pályafutásom legnagyobb sikere, de úgy érzem, hogy még sok van bennem, és a felnőttek között is szeretnék hasonlóan szép eredményeket elérni. Egész életemben a karatéval szeretnék foglalkozni!"

Sportkarrierje legnagyobb sikerét érte el Tamás Ferdinánd és Vajda Lilien is – mindketten a dobogó harmadik fokára állhattak fel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik