Darts: visszaül-e a trónra Van Gerwen? Rajtol a világbajnokság

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.12.15. 10:01
null
A vb négy fő esélyese: Jonny Clayton, Peter Wright, Gerwyn Price és Michael van Gerwen (Fotók: AFP)
Szerdán Londonban kezdetét veszi a PDC-dartsvilágbajnokság, amely már évek óta Magyarországon is sok sportrajongót a televízióhoz szegez december második felének estéin. Az idén minden eddiginél több dartsversenyt közvetítettek a magyar sportcsatornák, az elit szeptember elején tétversenyen járt Magyarországon, s most jön a legrangosabb viadal négy fő esélyessel és másokkal, akik könnyen meglephetik őket.

NÉGYESÉLYES LENNE A VILÁGBAJNOKSÁG?

Bár évről évre kiegyenlítettebb a PDC mezőnye, négy játékos kiemelkedik annyira a mezőnyből, hogy a többieknél esélyesebbnek tartsuk a végső győzelemre.

GERWYN PRICE – INKÁBB MINDENKI PFUJOLJA, MINT CSAK NÉHÁNYAN

A címvédő és világelső korábbi rögbijátékos az idén egy pozitív koronavírusteszt miatt kihagyta a Premier League-et, de őszre belehúzott, megnyerte a budapesti Hungarian Darts Trophyt és a gibraltári European Tour-versenyt, döntőbe jutott a World Grand Prix-n, majd novemberben győzött a Grand Slam of Dartson is.

SZAVAZÁS

Ön szerint ki nyeri meg a PDC dartsvilágbajnokságot?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A walesi szereplését meghatározhatja a vele sokszor ellenséges angol szurkolók hozzáállása is, talán nem véletlen, hogy egy éve a zárt kapus világbajnokságon jutott fel a csúcsra.

„Örülnék, ha nem a kipfujolásommal foglalkoznának, hanem élveznék a játékot – mondta Price a minap a drukkerekről. – Semmi bajom azzal, ha a meccs elején vagy a szünetekben pfujolnak, de zavaró, ha kulcspillanatokban csinálják. Amikor mindenki csinálja, elnyomják egymást, nagy homogén zaj lesz az egész, ami kevésbé zavar, mint amikor kevesen fütyülnek vagy kiabálnak. Inkább csinálja mindenki.”

„Úgy érzem, az utóbbi években segítette a játékomat, hogy a közönség miatt jobban kellett koncentrálnom, összeszedtem magam fejben. Ettől is lehettem jobb játékos, ám szívesen lemondanék az ellenséges hangulatról.”

PETER WRIGHT – TÖKÉLETES FŐPRÓBA UTÁN

A két évvel ezelőtti világbajnok az egyetlen, aki megelőzheti Price-t a világranglistán. Ehhez a skótnak meg kell nyernie a vb-t, és a walesi nem juthat a negyedik fordulóba. Viszont korai búcsú esetén elveszítheti a második helyet Michael van Gerwennel szemben.

Wright nyerte meg az utolsó nagy tornát a vb előtt, a Players Championship Finals során Van Gerwent és Jonny Claytont is legyőzte.

„Aki ezen a tornán jó, az a világbajnokságon is sokáig jut, ami jó jel. Mindig nagy a szám a világbajnokság előtt, de hiszek benne, hogy most a játékommal sem vallok szégyent, és január 3-án én ünnepelek – mondta Wright a Players Championship Finals után, majd a korábbi vb-címéről is beszélt. – A 2020-as vébé döntője előtt rengeteg finálét buktam el Michael ellen, jobban örültem annak, hogy végre legyőztem, mint magának a vébécímnek.”

MICHAEL VAN GERWEN – MÉG MINDIG A LEGJOBB(NAK TARTJA MAGÁT)

Tavaly március óta nem nyert nagy versenyt, 2021-ben szeptember közepéig kicsit sem, akkor Dániában Fallon Sherrockot győzte le a fináléban. Még egy siker jött egy kis pontszerző viadalon november elején, de a nagy tornákon rendre akadt valaki, akivel szemben alulmaradt, az októberi Eb-t leszámítva a döntőig sem jutott el nagy versenyen. Mégsem lehet leírni, mindig benne van egy nagy dobás, aminek az alapja az önbizalma.

„Még mindig én vagyok a világ legjobbja. Ha a legjobb formámat hozom, nem győzhet le senki, ezért jobb, ha mindenki fél tőlem. A koronavírus-járvány kezdete óta nem edzek eleget, két gyerekem van, akikre figyelnem kell, és nyílmárkát váltottam – ezek mind közrejátszanak abban, hogy ritkán vagyok csúcsformában. De alakul, egyre jobb leszek, a következő tíz évben nem megyek sehova, számolni kell velem” – mondta Van Gerwen.

JONNY CLAYTON – MEGTANULTA, HOGYAN KELL NYERNI

A világranglista első három helyezettje mellett a nyolcadik Jonny Clayton számít a vb negyedik nagy esélyesének. A walesi tavaly Price oldalán diadalmaskodott a csapat-vb-t, és azóta megtáltosodott. 2021-et Masters-győzelemmel kezdte, aztán újoncként a Premier League bajnoka lett, megnyerte a World Grand Prix-t és a World Series of Darts Finalst is. Bár a négyből csak a GP pontszerző verseny – ez is magyarázza, miért csak a nyolcadik a ranglistán –, Clayton már tudja, hogyan kell nagy tornát nyerni, lendületben van, ő a legveszélyesebb a ranglista tetején álló hármasra.

AZ ANGOLOKAT SE ÍRJUK LE AZÉRT

Nem állítjuk, hogy világszenzáció lenne, ha a fenti négyesen kívül más nyerné meg a világbajnokságot, hiszen többen is képesek lehetnek arra, hogy ha elkapják a fonalat, január 3-án magasba emelhetik a vb-trófeát.

A skót Gary Anderson tavalyi döntőjével bizonyította, hogy bár kevesebbet készül, mint korábban, még így is benne van egy-egy kiugró eredmény. James Wade március elején megnyerte a UK Opent, José de Sousa Premier League-döntőbe jutott, Michael Smith és Nathan Aspinall esetében a kiegyensúlyozottság hiányzott eddig a vb-címhez, de a tudásuk megvan hozzá. És ha már az angoloknál tartunk, tavaly elődöntős volt Stephen Bunting és Dave Chisnall, míg Joe Cullen esetében bármikor eljöhet az áttörés.

Ha Anglián kívülre tekintünk, a kontinensről a belga Dimitri Van den Bergh és a portugál José de Sousa tekinthető esélyesnek.

TIZENHATODSZOR AZ ALEXANDRA PALACE-BAN

DARTS-VB A TV-BEN ÉS AZ NSO-N
A vb-t idén is a Sport Tv közvetíti Magyarországon. A Nemzeti Sport Online mindennap jelentkezik beszámolóval az eseményekről, a döntőt élő szöveges tudósítással követjük január 3-án.

Ahogy 2007 óta minden évben, idén is az Észak-Londonban, a Tottenham Hotspur stadionjának szomszédságában fekvő Alexandra Palace lesz a világbajnokság helyszíne. A 2019-es torna óta 96 szereplős a viadal, azaz 95 mérkőzést játszanak. A világranglista első 32 helyezettje a 2. körben csatlakozik a küzdelmekhez, az első fordulóban a Pro Tour-ranglistáról érkező 32 dartsos a nemzetközi selejtezőkről érkező 32 versenyzővel csap össze.

Az első forduló meccseit december 21-ig játsszák, a párhuzamosan zajló 2. forduló december 23-án zárul. A 3. forduló december 27-től 29-ig tart, a nyolcaddöntő találkozóit 29-én és 30-án vívják meg. Elsején a negyeddöntőre, másodikán az elődöntőre kerül sor, 3-án pedig jön a finálé.

Tavaly a koronavírus második hulláma miatt az első nap után zárt kapussá tették a rendkívüli hangulatáról híres tornát, remélhetőleg az idén erre nem lesz szükség, és az eseményre eladott több mint 80 ezer jegy tulajdonosai a helyszínen élvezhetik a játékot.

ÚJRA ELNYÚLHATNAK A DÖNTŐ JÁTSZMÁK

A világbajnokságon a mérkőzéseket szettekre játsszák, az első két fordulóban három-három, a 3. és 4. körben négy-négy, a negyeddöntőben öt, az elődöntőben hat, a döntőben hét szett szükséges a győzelemhez. Minden szettet az nyer meg, aki először jut három legig. A 2. fordulótól kezdve a döntő játszmában két leggel kell nyerni, s a játékosok egészen 5–5-ig fej fej mellett haladhatnak, a 11. leg azonban mindenképpen eldönti a mérkőzést – a mindent eldöntő leg előtt nincs bullra dobás.

KÉT ÉS FÉLMILLIÓ FONT, PLUSZ SZÁZEZER KÉT (!) KILENCNYILASÉRT

A vb összdíjazása két és fél millió font, ebből a győztes félmilliót tehet zsebre. A döntő vesztese 200 ezer, az elődöntősök 100 ezer fonttal gazdagodnak. Az első körben kiesők 7500 fontot kapnak. Az egyik szponzor pluszban felajánlott 100 ezer fontot annak, aki két kilencnyilast dob a világbajnokságon. Ebből 25 ezret jótékony célra fordítanak, 25 ezret pedig egy szurkoló kap meg, aki regisztrál a vállalat játékára.

PHIL TAYLOR REKORDJA MÉG ÉVEKIG MEGMARAD

A tornán szereplő 96 játékos az eredeti felállás szerint 31 nemzetet képviselt volna, de Juan Rodríguez és Ven Li-hao visszalépése miatt Spanyolország és Kína kiesett. Így a nemzetiségek terén nem dől meg a PDC-vb rekordja, a mostani verseny csak beállítja a tavalyit 29-cel. A legtöbb játékos természetesen angol lesz, 35-en indulnak hazai pályán. Utána Hollandia következik 10 versenyzővel, majd Ausztrália jön öttel, míg Wales, Skócia és Németország négy-négy indulóval büszkélkedhet.

A legtöbb vb-meccs rekordja nem dől meg a következő években, Phil Taylor 121 találkozóval éllovas (ezekből 110-et megnyert). Őt Adrian Lewis követi 58 mérkőzéssel, Raymond van Barneveld a harmadik 56-tal. A dobogósok mögött sorakozik Michael van Gerwen (55), Gary Anderson (54) és James Wade (52).

A PDC-vb-ken is Taylor a csúcstartó, 25 alkalommal indult. Steve Beaton a második 21 vb-szerepléssel, de ha a BDO-vb-ket is beleszámoljuk, Beaton kettővel Taylor előtt áll (31–29), s Van Barneveld most utoléri Taylort.

A PALOTA KIRÁLYNŐJE VISSZATÉR A PALOTÁBA

A tavaly ősszel útjára indított női PDC-sorozat idei kiírásában Fallon Sherrock és Lisa Ashton érdemelte ki, hogy rajthoz állhasson a világbajnokságon. Sherrock 2019-ben történelmet írt azzal, hogy nőként meccset nyert a vb-n, és az idén több tornán megtréfálta a férfimezőny legjobbjait, ami miatt többek között Wayne Mardle, a Sky Sports kommentátora is úgy véli, hogy a Queen of the Palace, azaz a Palota Királynője a jelenlegi darts legpiacképesebb egyénisége. Apró hiba, hogy nem volt még Pro Tour-kártyája, de januárban szerezhet a következő két évre, és megindulhat felfelé a világranglistán. A négyszeres női BDO-világbajnok Ashton 2020 elején első nőként szerzett Pro Tour-kártyát, de lejárt a két éve, nincs a legjobb 64-ben a világranglistán, így neki is indulnia kell a kvalifikációs tornán (Q School).

HENDERSON TÖRTÉNELMI TÁVOLMARADÁSA

Ahhoz képest, hogy a világranglista első 32 helyezettje mellett a Pro Tour-ranglista további legjobb 32-je is ott lesz a vb-n, meghökkentő, hogy a ranglista 39. helyén álló Jeffrey de Zwaan lemaradt a vb-ről (vagyis csak akkor, ha nem lesz még egy visszalépés).

Ugyanakkora „bravúr” John Henderson távolmaradása. A skót az első a PDC történetében, aki nagy televíziós tornát nyert, de ugyanannak az évnek a végén nem kvalifikálta magát a világbajnokságra. A Peter Wright párjaként csapat-vb-t nyerő skót előtt csak egy olyan versenyző volt, aki bármilyen tv-s tornagyőzelmének évében nem volt vb-résztvevő: John Kuczynski 2007-ben Raymond van Barneveld párjaként megnyerte az egyszeri World Darts Challenge párosversenyt.

Henderson a legutóbbi tíz vb-ből kilencen szerepelt, míg a német Max Hopp a legutóbbi kilencből nyolcon volt ott, de most nem indulhat. Steve West két éve még kiemelt volt, idén ő sincs a mezőnyben. A legjobb 64-ből hiányzik még Keegan Brown, Andy Boulton, Scott Waites és Mickey Mansell.

16 ÚJONC VÁRJA A RAJTOT, NÉGYÜKET BUDAPESTEN IS LÁTTUK

Az idei világbajnokságon 16 újonc szerepel majd. A legnagyobb név a 2015-ös BDO-világbajnok Scott Mitchell, vele együtt öt BDO-világbajnok lesz az idei mezőnyben (a másik négy Raymond van Barneveld, Steve Beaton, Stephen Bunting és Glen Durrant). Az idei Pro Tour-versenyeken remeklő Alan Soutar mellett a tavalyi-vb-re kvalifikáló, de a koronavírus miatt visszalépő Martijn Kleermaker is először szerepel.

A szeptemberi Hungarian Darts Trophy mezőnyéből Soutar, William Borland, Lewis Willams és Florian Hempel debütál a vb-n.

AKIK ÉPPEN LEMARADTAK, MÉG REMÉNYKEDHETTEK

A koronavírus-járvány miatt a vb-mezőny véglegesítésével együtt kiadták ama játékosok listáját is, akik az esetleges visszalépések miatt bekerülhetnek a mezőnybe. Ők sorrendben a belga Mike De Decker, az ausztrál Gordon Mathers, az angol Peter Hudson, a holland Jeffrey de Zwaan és a skót Andy Boulton.

De Decker, Mathers és Hudson már készülhet is a vb-re, a belga dartsos Charles Losper helyére került be, miután a dél-afrikai nem vállalta az utazást Angliába. Az ausztrál a pozitív koronavírustesztet szolgáltató spanyol Juan Rodríguezt pótolja, míg az angol a brit vízumot hiába kérő kínai Ven Li-hao helyett lesz ott a vb nyitó mérkőzésén. Felkészül: Jeffrey de Zwaan…

PDC DARTS-VILÁGBAJNOKSÁG, LONDON
AZ 1. FORDULÓ PÁROSÍTÁSA
Ritchie Edhouse (angol)–Peter Hudson (angol)
Steve Beaton (angol)–Fallon Sherrock (angol)
Ross Smith (angol)–Jeff Smith (kanadai)
Jermaine Wattimena (holland)–Borisz Kolcov (orosz)
Keane Barry (ír)–Royden Lam (hongkongi)
Lewis Williams (walesi)–Sibata Tojokazu (japán)
Ron Meulenkamp (holland)–Lisa Ashton (angol)
William O'Connor (ír)–Danny Lauby Jr. (amerikai)
Maik Kuivenhoven (holland)–Ky Smith (ausztrál)
Adam Hunt (angol)–Boris Krcmar (horvát)
Ted Evetts (angol)–Jim Williams (walesi)
Martijn Kleermaker (holland)–John Michael (görög)
Florian Hempel (német)–Martin Schindler (német)
Jamie Hughes (angol)–Raymond Smith (ausztrál)
Steve Lennon (ír)–Madars Razma (lett)
Ryan Joyce (angol)–Roman Benecky (cseh)
Ryan Meikle (angol)–Fabian Schmutzler (német)
Luke Woodhouse (angol)–James Wilson (angol)
William Borland (skót)–Bradley Brooks (angol)
Jason Heaver (angol)–Gordon Mathers (ausztrál)
Jason Lowe (angol)–Daniel Larsson (svéd)
Alan Soutar (skót)–Diogo Portela (brazil)
Joe Murnan (angol)–Paul Lim (szingapúri)
Callan Rydz (angol)–Jamada Juki (japán)
Chas Barstow (angol)–John Norman Jnr (kanadai)
Rusty-Jake Rodriguez (osztrák)–Ben Robb (új-zélandi)
Darius Labanauskas (litván)–Mike De Decker (belga)
Rowby-John Rodriguez (osztrák)–Nick Kenny (walesi)
Adrian Lewis (angol)–Matt Campbell (kanadai)
Scott Mitchell (angol)–Chris Landman (holland)
Raymond van Barneveld (holland)–Lourence Ilagan (Fülöp-szigeteki)
Ricky Evans (angol)–Nitin Kumar (indiai)

2. FORDULÓ (ágrajz szerint)
Gerwyn Price (walesi, 1.)–Ritchie Edhouse (angol)/Peter Hudson (angol)
Kim Huybrechts (belga, 32.)–Steve Beaton (angol)/Fallon Sherrock (angol)
Stephen Bunting (angol, 16.)–Ross Smith (angol)/Jeff Smith (kanadai)
Dirk van Duijvenbode (holland, 17.)–Jermaine Wattimena (holland)/Borisz Kolcov (orosz)
Jonny Clayton (walesi, 8.)–Keane Barry (ír)/Royden Lam (hongkongi)
Gabriel Clemens (német, 25.)–Lewis Williams (walesi)/Sibata Tojokazu (japán)
Michael Smith (angol, 9.)–Ron Meulenkamp (holland)/Lisa Ashton (angol)
Glen Durrant (angol, 24.)–William O'Connor (ír)/Danny Lauby Jr. (amerikai)

James Wade (angol, 4.)–Maik Kuivenhoven (holland)/Ky Smith (ausztrál)
Vincent van der Voort (holland, 29.)–Adam Hunt (angol)/Boris Krcmar (horvát)
Joe Cullen (angol, 13.)–Ted Evetts (angol)/Jim Williams (walesi)
Simon Whitlock (ausztrál, 20.)–Martijn Kleermaker (holland)/John Michael (görög)
Dimitri Van den Bergh (belga, 5.)–Florian Hempel (német)/Martin Schindler (német)
Devon Petersen (dél-afrikai, 28.)–Jamie Hughes (angol)/Raymond Smith (ausztrál)
Krzysztof Ratajski (lengyel, 12.)–Steve Lennon (ír)/Madars Razma (lett)
Mervyn King (angol, 21.)–Ryan Joyce (angol)/Roman Benecky (cseh)

Peter Wright (skót, 2.)–Ryan Meikle (angol)/Fabian Schmutzler (német)
Damon Heta (ausztrál, 31.)–Luke Woodhouse (angol)/James Wilson (angol)
Ryan Searle (angol, 15.)–William Borland (skót)/Bradley Brooks (angol)
Danny Noppert (holland, 18.)–Jason Heaver (angol)/Gordon Mathers (ausztrál)
José de Sousa (portugál, 7.)–Jason Lowe (angol)/Daniel Larsson (svéd)
Mensur Suljovic (osztrák, 26.)–Alan Soutar (skót)/Diogo Portela (brazil)
Nathan Aspinall (angol, 10.)–Joe Murnan (angol)/Paul Lim (szingapúri)
Brendan Dolan (északír, 23.)–Callan Rydz (angol)/Jamada Juki (japán)

Michael van Gerwen (holland, 3.)–Chas Barstow (angol)/John Norman Jnr (kanadai)
Chris Dobey (angol, 30.)–Rusty-Jake Rodriguez (osztrák)/Ben Robb (új-zélandi)
Dave Chisnall (angol, 14.)–Darius Labanauskas (litván)/Mike De Decker (belga)
Luke Humphries (angol, 19.)–Rowby-John Rodriguez (osztrák)/Nick Kenny (walesi)
Gary Anderson (skót, 6.)–Adrian Lewis (angol)/Matt Campbell (kanadai)
Ian White (angol, 27.)–Scott Mitchell (angol)/Chris Landman (holland)
Rob Cross (angol, 11.)–Raymond van Barneveld (holland)/Lourence Ilagan (Fülöp-szigeteki)
Daryl Gurney (északír, 22.)–Ricky Evans (angol)/Nitin Kumar (indiai)

AZ 1. ÉS A 2-. FORDULÓ MENETRENDJE
December 15., szerda
20.00
(Tv: Sport1)
1. FORDULÓ

Ritchie Edhouse (angol)–Peter Hudson (angol)
Ricky Evans (angol)–Nitin Kumar (indiai)
Adrian Lewis (angol)–Matt Campbell (kanadai)
2. FORDULÓ
Gerwyn Price (walesi, 1.)–Ritchie Edhouse (angol)/Peter Hudson (angol)

December 16., csütörtök
13.30

1. FORDULÓ
Steve Lennon (ír)–Madars Razma (lett)
Scott Mitchell (angol)–Chris Landman (holland)
Chas Barstow (angol)–John Norman Jnr (kanadai)
2. FORDULÓ
Daryl Gurney (északír, 22.)–Ricky Evans (angol)/Nitin Kumar (indiai)
20.00
1. FORDULÓ
William O'Connor (ír)–Danny Lauby Jr. (amerikai)
Ryan Meikle (angol)–Fabian Schmutzler (német)
Ron Meulenkamp (holland)–Lisa Ashton (angol)
2. FORDULÓ
Gary Anderson (skót, 6.)–Adrian Lewis (angol)/Matt Campbell (kanadai)

December 17., péntek
13.30

1. FORDULÓ
Ryan Joyce (angol)–Roman Benecky (cseh)
Keane Barry (ír)–Royden Lam (hongkongi)
Jermaine Wattimena (holland)–Borisz Kolcov (orosz)
2. FORDULÓ
Krzysztof Ratajski (lengyel, 12.)–Steve Lennon (ír)/Madars Razma (lett)
20.00
1. FORDULÓ
Joe Murnan (angol)–Paul Lim (szingapúri)
William Borland (skót)–Bradley Brooks (angol)
Ross Smith (angol)–Jeff Smith (kanadai)
2. FORDULÓ
Peter Wright (skót, 2.)–Ryan Meikle (angol)/Fabian Schmutzler (német)

December 18., szombat
13.30

1. FORDULÓ
Jamie Hughes (angol)–Raymond Smith (ausztrál)
Callan Rydz (angol)–Jamada Juki (japán)
Darius Labanauskas (litván)–Mike De Decker (belga)
2. FORDULÓ
Ian White (angol, 27.)–Scott Mitchell (angol)/Chris Landman (holland)
20.00
1. FORDULÓ
Adam Hunt (angol)–Boris Krcmar (horvát)
Ted Evetts (angol)–Jim Williams (walesi)
Rowby-John Rodriguez (osztrák)–Nick Kenny (walesi)
2. FORDULÓ
Michael van Gerwen (holland, 3.)–Chas Barstow (angol)/John Norman Jnr (kanadai)

December 19., vasárnap
13.30

1. FORDULÓ
Maik Kuivenhoven (holland)–Ky Smith (ausztrál)
Jason Heaver (angol)–Gordon Mathers (ausztrál)
Alan Soutar (skót)–Diogo Portela (brazil)
2. FORDULÓ
Stephen Bunting (angol, 16.)–Ross Smith (angol)/Jeff Smith (kanadai)
20.00
1. FORDULÓ
Martijn Kleermaker (holland)–John Michael (görög)
Florian Hempel (német)–Martin Schindler (német)
Steve Beaton (angol)–Fallon Sherrock (angol)
2. FORDULÓ
Jonny Clayton (walesi, 8.)–Keane Barry (ír)/Royden Lam (hongkongi)

December 20., hétfő
20.00
1. FORDULÓ

Luke Woodhouse (angol)–James Wilson (angol)
Rusty-Jake Rodriguez (osztrák)–Ben Robb (új-zélandi)
Raymond van Barneveld (holland)–Lourence Ilagan (Fülöp-szigeteki)
2. FORDULÓ
James Wade (angol, 4.)–Maik Kuivenhoven (holland)/Ky Smith (ausztrál)

December 21., kedd
13.30

1. FORDULÓ
Lewis Williams (walesi)–Sibata Tojokazu (japán)
Jason Lowe (angol)–Daniel Larsson (svéd)
2. FORDULÓ
Mervyn King (angol, 21.)–Ryan Joyce (angol)/Roman Benecky (cseh)
Dave Chisnall (angol, 14.)–Darius Labanauskas (litván)/Mike De Decker (belga)
20.00
2. FORDULÓ
Vincent van der Voort (holland, 29.)–Adam Hunt (angol)/Boris Krcmar (horvát)
Michael Smith (angol, 9.)–Ron Meulenkamp (holland)/Lisa Ashton (angol)
Dimitri Van den Bergh (belga, 5.)–Florian Hempel (német)/Martin Schindler (német)
Devon Petersen (dél-afrikai, 28.)–Jamie Hughes (angol)/Raymond Smith (ausztrál)

December 22., szerda
13.30

2. FORDULÓ
Ryan Searle (angol, 15.)–William Borland (skót)/Bradley Brooks (angol)
Glen Durrant (angol, 24.)–William O'Connor (ír)/Danny Lauby Jr. (amerikai)
Luke Humphries (angol, 19.)–Rowby-John Rodriguez (osztrák)/Nick Kenny (walesi)
Joe Cullen (angol, 13.)–Ted Evetts (angol)/Jim Williams (walesi)
20.00
2. FORDULÓ
Nathan Aspinall (angol, 10.)–Joe Murnan (angol)/Paul Lim (szingapúri)
Dirk van Duijvenbode (holland, 17.)–Jermaine Wattimena (holland)/Borisz Kolcov (orosz)
Kim Huybrechts (belga, 32.)–Steve Beaton (angol)/Fallon Sherrock (angol)
Simon Whitlock (ausztrál, 20.)–Martijn Kleermaker (holland)/John Michael (görög)

December 23., csütörtök
13.30

2. FORDULÓ
Damon Heta (ausztrál, 31.)–Luke Woodhouse (angol)/James Wilson (angol)
Brendan Dolan (északír, 23.)–Callan Rydz (angol)/Jamada Juki (japán)
Mensur Suljovic (osztrák, 26.)–Alan Soutar (skót)/Diogo Portela (brazil)
José de Sousa (portugál, 7.)–Jason Lowe (angol)/Daniel Larsson (svéd)
20.00
2. FORDULÓ
Danny Noppert (holland, 18.)–Jason Heaver (angol)/Gordon Mathers (ausztrál)
Gabriel Clemens (német, 25.)–Lewis Williams (walesi)/Sibata Tojokazu (japán)
Rob Cross (angol, 11.)–Raymond van Barneveld (holland)/Lourence Ilagan (Fülöp-szigeteki)
Chris Dobey (angol, 30.)–Rusty-Jake Rodriguez (osztrák)/Ben Robb (új-zélandi)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik