Darts-vb: Anderson, Lewis és D. Webster is simán győzött

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.23. 17:50
null
A címvédő Gary Anderson biztató formában (Fotó: Twitter/Unicorn Darts)
Megkezdődtek a második forduló küzdelmei a londoni dartsvilágbajnokságon: a péntek délutáni programban előbb Ian White, majd Michael Smith, aztán Benito van de Pas jutott be a legjobb 16 közé. Az esti első találkozón Darren Webster szenzációs produkcióval búcsúztatta Simon Whitlockot. A címvédő Gary Andersonnak és az előző vb másik döntősének, Adrian Lewisnak sem okozott gondot a továbbjutás.



Adrian Lewis (angol, 5.)–Joe Cullen (angol, 28.)

A nap legnagyobb rangadójának ígérkezett ez a csata, főleg azok után, ahogy Cullen legyőzte Corey Cadbyt.

Azonban kiderült: Cullen nem tudta megismételni akkori teljesítményét, ellenben Lewis kétszeres világbajnokhoz méltóan dobott.

Az előzmények tekintetében a 4:0-s végeredmény meglepetés, de a meccsen mutatott forma miatt egyáltalán nem: Cullen mindössze 82.74-es körátlagot hozott, ellenben Lewis 102.66-tal zárt.

Gary Anderson (skót, 2.)–Andrew Gilding (angol)

Anderson nyerte meg a legutóbbi két világbajnokságot, így Gilding ellen 14 meccsesre nyújthatta győzelmi sorozatát (a rekordot Phil Taylor tartja 44-el…).

A címvédő nem sok kétséget hagyott afelől, hogy ő jut a nyolcaddöntőbe. Csak egy példa: Gilding 100 százalékkal kiszállózott a harmadik szettben, de csak háromszor tehette meg. Anderson 20-ból hozta össze a szetthez szükséges kilenc leget.

Az este második meccse is 4:0-val ért véget. Anderson 102.57-es körátlaggal jelezte, idén is esélyes a vb-címre.

 



 

Darren Webster (angol)–Simon Whitlock (ausztrál, 17.)

A vb-k történetében Whitlock 11-szer nyert a 12 alkalomból, amikor négy nyert szettig ment a csata. Ennek ellenére Webster kezdte jobban a meccset, 2:2 után a lehető legjobbkor vette el az ausztrál kezdését, és nyerte meg az első szettet. Whitlock nem dobta rosszul a tömeget, de ellentétében Websterrel a kiszállókkal meggyűlt a baja, ezért nyerhette meg riválisa a második szettet is. Majd a harmadikat is: az angol egészen elképesztő formában dobált, 3:0-s szettel 3:0-s vezetésre tett szert.

A negyedik játszma csak megerősítette a fent említetteket, Webster kíméletlenül dobott, és simán nyerte meg a meccset. Félelmetes: Webster 104.64-es körátlagot ért el, és 60 százalékkal dobta a kiszállókat…

 



 

A DÉLUTÁNI PROGRAM

A 2013-as junior világbajnok Michael Smith remek mérkőzést vívott az 50 éves Mervyn Kinggel, és óriási csatában, hét szettben legyőzte honfitársát. Az első játszmát a 22. kiemelt King nyerte meg, utána azonban Smith fordított, és 3:1-nél egy játszmára került a továbbjutástól.

A 2014-es világbajnokság második fordulójában Phil Taylort kiejtő Smith a következő szettben öt meccsnyilat rontott el, és 3:2-nél is elpuskázta a lehetőségeit, amit King megbosszult, és kiharcolta a hetedik játszmát.

A döntő szettben ismét Smith került előnybe, ám 2–1-nél megint nem tudott kiszállni – két játékkal később, 3–2-nél viszont már igen, ezzel nagy nehezen bejutott a legjobb 16 közé. King körátlagban (94.23, ill. 93.84) és a kiszállók hatékonyságában (39%, ill. 33%) is felülmúlta Smitht, mégis kiesett.

Michael Smith a harmadik fordulóban is honfitárssal csap össze, de azt még nem tudni, hogy James Wade vagy Steve Beaton lesz-e az ellenfele.

A játéknap első mérkőzése korántsem tartogatott ekkora izgalmakat, hiszen a 14. kiemelt Ian White 4:1-re megverte a walesi Jonny Claytont. A délutáni program záró találkozóján Benito van de Pas és Terry Jenkins hasonlóan szoros meccset játszott egymással, mint Smith és King.

Van de Pas már 3:1-re, az ötödik játszmában pedig 1–0-ra vezetett, ám Jenkins sorozatban megnyert hat játékkal egyenlített (3:3). A hetedik szettben a holland 3–3-nál brékelt, majd miután Jenkins elhibázta a kiszállóját, dupla 20-ról befejezte a mérkőzést. Big Ben a harmadik fordulóban a címvédő Gary Andersonnal találkozik.

DARTSVILÁGBAJNOKSÁG, LONDON
2. FORDULÓ

AZ ESTI PROGRAM

Darren Webster (angol)–Simon Whitlock (ausztrál, 17.) 4:0
Gary Anderson (skót, 2.)–Andrew Gilding (angol) 4:0
Adrian Lewis (angol, 5.)–Joe Cullen (angol, 28.) 4:0

A DÉLUTÁNI PROGRAM
Ian White (angol, 14.)–Jonny Clayton (walesi) 4:1
Michael Smith (angol, 11.)–Mervyn King (angol, 22.) 4:3
Benito van de Pas (holland, 15.)–Terry Jenkins (angol, 18.) 4:3

A MÁSODIK FORDULÓ PÁROSÍTÁSA (Ágrajz szerint)
Michael van Gerwen (holland, 1.)–Cristo Reyes (spanyol, 32.)
Darren Webster (angol)–Simon Whitlock (ausztrál, 17.) 4:0
Mensur Suljovic (osztrák, 8.)–Mark Webster (walesi, 25.)
Robert Thornton (skót, 9.)–Daryl Gurney (északír, 24.)

Adrian Lewis (angol, 5.)–Joe Cullen (angol, 28.) 4:0
Raymond van Barneveld (holland, 12.)–Alan Norris (angol, 21.)
Phil Taylor (angol, 4.)–Kevin Painter (angol)
Kim Huybrechts (belga, 13.)–Max Hopp (német)

Gary Anderson (skót, 2.)
–Andrew Gilding (angol) 4:0
Benito van de Pas (holland, 15.)–Terry Jenkins (angol, 18.) 4:3
Dave Chisnall (angol, 7.)–Chris Dobey (angol)
Jelle Klaasen (holland, 10.)–Brendan Dolan (északír, 23.)

James Wade (angol, 6.)–Steve Beaton (angol, 27.)
Michael Smith (angol, 11.)–Mervyn King (angol, 22.) 4:3
Peter Wright (skót, 3.)–Jamie Lewis (walesi, 30.)
Ian White (angol, 14.)–Jonny Clayton (walesi) 4:1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik