Darts: Van Gerwen, Price és a többiek – a vb legjobb 16 játékosa

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2019.12.11. 19:43
null
A vb előtt Gerwyn Price számít a világelső Michael van Gerwen első számú kihívójának (Fotók: AFP)
Péntek este rajtol Londonban a hivatalosan 2020-as PDC dartsvilágbajnokság, amelynek elnevezése ellenére csak a döntőjét játsszák az új évben. A torna előtt összeszedtünk 16 játékost, akikről a leginkább elképzelhető, hogy a szilvesztert a fináléra való felkészüléssel tölti majd.

Összeállításunkban a PDC dartsvilágbajnokság szerintüónk legesélyesebbnek vélt 16 játékosát mutatjuk be. Toplistánkban erősorrendbe tettük a dartsosokat, a szempontok között a vb-rutin, a jelenlegi forma és a sorsolás is szerepelt. A mai darts vitathatatlan top 2-je mögötti sorrend kialakítása során az utóbbi hetek nagy tornáin nyújtott teljesítményekből szűrhetjük le, ki milyen formában érkezik a londoni Alexandra Palace-ba, de például Gary Anderson és Adrian Lewis esetében a vb-múlt is fontos szempont.

Ami pedig a sorsolást illeti, Michael van Gerwen és Gerwyn Price nyolcadából senkit se keressenek a listán, míg a vb után visszavonuló Raymond van Barneveld mindenféle túlzás nélkül lehetetlen küldetés előtt áll, a papírforma alapján csak az első fordulós meccsén nevezhető esélyesnek.

Biztosan nem jelenthetjük ki, hogy ebből a tizenhatból kerül ki a négy elődöntős, hiszen bármelyik viadalon akadhat egy Jamie Lewis – a walesi két éve elődöntős volt a világbajnokságon, az idén viszont ki sem jutott. Az azonban kétségtelen, hogy ha lesz ilyen, az a londoni torna szenzációja lesz.

Íme, a 16-os listánk!

16. Danny Noppert (holland)
31. kiemelt, 2. forduló:
Steve Lennon (ír) vagy Callan Rydz (angol)
A World Series amszterdami szuperdöntőjében előbb Ian White, majd Dave Chisnall ellen nyert reménytelen helyzetből, egyik pillanatról a másikra váltott olyan fokozatra, amely topkategóriás ellenfele számára is elérhetetlen volt. Azzal a játékkal nagyon sokáig eljuthat Noppert, és már a harmadik fordulóban szüksége lesz rá, ugyanis várhatóan Rob Cross-szal játszik. Ugyanakkor ha az amszterdami döntőben Michael van Gerwen ellen nyújtott hitehagyott, reménytelen dobálást látjuk tőle, nem lesz esélye.

15. Krzysztof Ratajski (lengyel)
21. kiemelt, 2. forduló:
Jamie Hughes (angol) vagy Zoran Lerchbacher (osztrák)
A kontinentális dartsban Ratajski törte meg első kívülállóként a holland-belga-német-osztrák kemény magot, részben a lengyel meggyőző formájának köszönhető, hogy a PDC egyre inkább hisz a Kelet-Európa felé nyitásban. Ratajski a kis tornákon bárkire veszélyes lehet, de a nagy versenyeken eddig rendszeresen elbukott a nyolcaddöntőben. A vb-n nem kedvez neki, hogy az első forduló legerősebb játékosa, Jamie Hughes lehet az első potenciális ellenfele, aztán Nathan Aspinall következhet.

14. Adrian Lewis (angol)
13. kiemelt, 2. forduló:
Cristo Reyes (spanyol) vagy Lourence Ilagan (Fülöp-szigeteki)
Lassan tíz éve, hogy megnyerte két világbajnoki címét. Az elmúlt években eltűnt, lemorzsolódott a Premier League mezőnyéből, és listánkon sem szerepelne, ha a Grand Slamen nem jut el kiváló játékkal a negyeddöntőig. Wolverhamptonban a két Van Gerwen elleni mérkőzés – és két vereség – túl sok volt, majd a Players Championshipen is a világelsőtől kapott ki, de már megszorongatta Van Gerwent. A vb-n kedvező az ága, ha elkapja a fonalat, elődöntős is lehet.

13. Mensur Suljovic (osztrák)
11. kiemelt, 2. forduló:
Ted Evetts (angol) vagy Fallon Sherrock (angol)
Nehéz eset az osztrák, aki évek óta az elithez tartozik, de nem a legszűkebb részéhez. Az idén nyert Bécsben, elődöntős volt a World Seriesben, ám gyakran érthetetlenül eltűnt, és váratlan vereségeket szenvedett. A bécsi döntő után a világbajnoki címről beszélt, de erről az ágról az elődöntő is bravúr lenne. Már csak a sorsolás miatt sem szabad lemaradni Suljovic mérkőzéseiről.

A balkezes James Wade az angol közönség egyik kedvence (Fotó: AFP)
A balkezes James Wade az angol közönség egyik kedvence (Fotó: AFP)

12. James Wade (angol)
8. kiemelt, 2. forduló:
Ritchie Edhouse (angol) vagy Borisz Kolcov (orosz)
A 36 évesen a 16. világbajnokságára készülő angol kilenc nagy tornát nyert meg pályafutása során, de a világbajnokságon sosem jutott még a fináléba. Az elődöntőben háromszor, legutóbb 2013-ban járt. A formájára nem panaszkodhat, ebben az évben öt kisebb versenyt nyert meg. A sorsolása nem rossz, ha nem betlizik, eljuthat a negyeddöntőig – a rossz hír, hogy ott Van Gerwen ellen már öt szettet kellene nyernie.

11. Nathan Aspinall (angol)
12. kiemelt, 2. forduló:
Andy Boulton (angol) vagy Danny Baggish (amerikai)
Ha érvényesül a papírforma, a 3. fordulóban Aspinall Ratajskival játszik, ami a kör egyik csúcsmérkőzésének ígérkezik, és a győztes jutalma az idén sokat pihenő, nem éppen meggyőző Gary Andersonnal való ütközet a negyeddöntőért. A tavaly vb-elődöntős Aspinall az idén megnyerte a UK Opent és a Las Vegas-i US Masterst is, és a tavalyi debütálása után idén már az esélyesek egyikeként tér vissza a világbajnokságra, jó szereplés esetén pedig irány a Premier League!

10. Glen Durrant (angol)
27. kiemelt, 2. forduló:
José de Sousa (portugál) vagy Damon Heta (ausztrál)
A legutóbbi három BDO-vb bajnoka kőkemény sorsolást kapott, de nem titkolt célja, hogy egyszerre két szervezet trónján üljön. Első PDC-idényében a World Grand Prix, a Grand Slam és a World Matchplay elődöntőjébe jutott, Van Gerwent is legyőzte már pódiumon, azaz megmutatta, hogy a PDC-nél is képes a kiugró teljesítményre. A keze az első meccsen még talán megremeghet az izgatottságtól, de ez később nem fér bele.

9. Ian White (angol)
9. kiemelt, 2. forduló:
Darius Labanauskas (litván) vagy Matthew Edgar (angol)
White a világbajnokságon törne ki abból a kasztból, amelynek tagjai hosszú éveken át ott voltak a tűz közelében, de sohasem érték el az áttörést. Többek között Mervyn King, Darren Webster vagy Steve Beaton tartozik még ide – kitartó munkásként inkább a darabszámot növelik a nagy tornákon, a végjátékban viszont sohasem találkozunk velük, képtelenek az áttörésre. White a Players Championshipen elődöntővel melegített, először jutott túl fontos viadal negyeddöntőjén, így önbizalomtól duzzadva érkezik, és a sorsolása sem rossz – Van Gerwenig...

8. Gary Anderson (skót)
5. kiemelt, 2. forduló:
Brendan Dolan (északír) vagy Nitin Kumar (indiai)
Előkelő helyezését csak az 5. kiemelt státuszának köszönheti listánkon a 2015-ös és 2016-os világbajnok, aki hátproblémái miatt az év nagy részét kihagyta, és amikor néha tábla elé állt, általában nem mutatta a tőle megszokott teljesítményt. A csapat-vb-t megnyerte Peter Wrighttal, de a World Series nyolcaddöntőjében Danny Noppert ellen elkeserítő hangulatban játszott, a Grand Slamben pedig újra biztatóbb volt a teljesítménye. A vb-n ez nem lesz elég, legkésőbb a 3. fordulóra meg kell találnia csúcsformáját.

7. Daryl Gurney (északír)
6. kiemelt, 2. forduló:
Justin Pipe (angol) vagy Benjamin Pratnemer (szlovén)
Voltak olyan időszakai az évnek, amikor Gurneyre tekinthettünk úgy, mint Van Gerwen első számú kihívójára, de a márciusi, májusi és augusztusi formának (amelynek köszönhetően zsinórban jöttek az elődöntők) az utóbbi hetekben nyomát sem láthattuk. Az északír neve mellé nagy kérdőjel kerül a világbajnokság előtt, és bár az első meccse nem tűnik nehéznek, utána rangadók sora vár(hat) rá.

6. Dave Chisnall (angol)
10. kiemelt, 2. forduló:
Vincent van der Voort (holland) vagy Keane Barry (ír)
A PDC-nél öt nagy torna döntőjében játszott, mind az ötöt elbukta, hármat Michael van Gerwen, kettőt Phil Taylor ellen. Az idén három év böjt után játszott ismét fináléban, a World Grand Prix végjátékáig jutott. Ismét ugyanazt a kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtja, mint 2016-ban, ősszel a WGP-s döntője mellett a Grand Slamen és az Eb-n negyeddöntős, a World Series szuperdöntőjében elődöntős volt. Nincs könnyű sorsolása, de ezen a szinten már nem lehet az ágrajzon rágódni.

5. Michael Smith (angol)
4. kiemelt, 2. forduló:
Luke Woodhouse (angol) vagy Paul Lim (szingapúri)
Smith játékában sokkal inkább benne van, hogy eljut a világbajnokság elődöntőjéig, mint Chisnall, White vagy Gurney esetében, ugyanakkor kevésbé lepődnénk meg azon, ha már az első egy-két akadályban elbukna, függetlenül attól, hogy ki az ellenfele. Az egy évvel ezelőtt vb-döntőt játszó Smith a pillanatnyi hangulatából fakadóan elképesztő teljesítményingadozásra képes, ebben James Wade-re vagy Adrian Lewisra hasonlít.

A 2018-as világbajnok Rob Cross ősszel megnyerte az Eb-döntőt, de azóta nagyon gyatrán játszik (Fotó: AFP)
A 2018-as világbajnok Rob Cross ősszel megnyerte az Eb-döntőt, de azóta nagyon gyatrán játszik (Fotó: AFP)

4. Rob Cross (angol)
2. kiemelt, 2. forduló:
Kim Huybrechts (belga) vagy Geert Nentjes (holland)
Szeptember közepén döntős volt Riesában egy European Tour-versenyen, október végén megnyerte az Eb-döntőt, de ősszel egyetlen más versenyen sem jutott be a legjobb nyolc közé. Az Eb óta a World Seriesben Chisnall, a Grand Slamen Wright, a Players Championshipen Mervyn King győzte le nagyon simán. Az utóbbi időben hiányzik a játékából a tőle megszokott kiegyensúlyozottság, így nehéz bízni benne a világbajnokság előtt.

3. Peter Wright (skót)
7. kiemelt, 2. forduló:
Rowby-John Rodriguez (osztrák) vagy Noel Malicdem (Fülöp-szigeteki)
Az idény végére csúcsformába lendült a skót közönségkedvenc, a Champions League és a Grand Slam döntőjébe is bejutott, bár megnyerni egyiket sem tudta. Az idén senki sem dobott több tíznyilas leget Wrightnál, aki tízig jutott 2019-ben. Bár Van Gerwen ellen hajlamos meccsnyilakról elbukni a fináléit, már azzal is elismerést érdemel, hogy egyáltalán esélyt teremt magának a holland ellen kiélezett helyzetben. Az előző két vb-n a második körben kiesett, ezúttal a sorsolása kedvezőnek mondható.

2. Gerwyn Price (walesi)
3. kiemelt, 2. forduló:
William O'Connor (ír) vagy Marko Kantele (finn)
Jelenleg a vb-n eddig legfeljebb a nyolcaddöntőig jutó Jégember áll legközelebb Van Gerwen szintjéhez. A legutóbbi öt nagy tornából a Grand Slamet megnyerte, háromban a világelsőtől kapott ki, minimális különbséggel. Az Eb-döntőben Crosstól kapott ki, valamint a németországi közönségtől, amely csúnyán eltúlozta az elmúlt években burjánzó Price-ellenességet, és a walesi fejében megfordult a visszavonulás gondolata is. Szerencsére összeszedte magát, és jobban játszik, mint valaha. Talán a londoni közönség ellenszenve is tompul vele szemben – ha azt értékelik, ahogyan dob, és nem azt, ahogy örül egy-egy jó körének, mindenki jobban jár.

Gerwyn Price legjobb vb-eredménye egy nyolcaddöntő, két éve Michael van Gerwentől kapott ki a 16 között (Fotó: AFP)
Gerwyn Price legjobb vb-eredménye egy nyolcaddöntő, két éve Michael van Gerwentől kapott ki a 16 között (Fotó: AFP)

1. Michael van Gerwen (holland)
1. kiemelt, 2. forduló:
Jelle Klaasen (holland) vagy Kevin Burness (északír)
Kétségtelen, hogy a holland a világbajnokság favoritja. Bár olykor váratlan vereséget szenvedett, az idén így is megnyerte mérkőzései 86 százalékát, ami kiemelkedő – 2015 decembere óta 86.2% a győzelmi rátája, a második legerősebb Crossé 70.5%. A világbajnokságon ráadásul nem elég néhány perces brillírozás az ellenfelektől, kiegyensúlyozott, erőn felüli teljesítmény kell Van Gerwen ellen. Fordulóról fordulóra egyre hosszabbak lesznek a mérkőzések, így az összeszedett, szempillantás alatt felfoghatatlan szintre kapcsoló címvédő ellen körről körre csökken az ellenfelek esélye is.

Minden mérkőzést szettekre játszanak, az első és a második fordulóban három, a harmadikban és a nyolcaddöntőben négy nyert játszma kell a győzelemhez, míg ez a szám a negyeddöntőben ötre, az elődöntőben hatra, a döntőben hétre nő.

A darts-vb mérkőzéseit a Sport Tv közvetíti.

2020-AS PDC-DARTSVILÁGBAJNOKSÁG, LONDON
AZ 1. ÉS 2. FORDULÓ (december 13–21.) MENETRENDJE

December 13., péntek, 20.00
1. forduló
Jelle Klaasen (holland)–Kevin Burness (északír)
Kim Huybrechts (belga)–Geert Nentjes (holland)
Luke Humphries (angol)–Devon Petersen (dél-afrikai)
2. forduló
Michael van Gerwen (holland, 1.)–Jelle Klaasen (holland)/Kevin Burness (északír)

December 14., szombat, 13.30
1. forduló
Darius Labanauskas (litván)–Matthew Edgar (angol)
Ryan Meikle (angol)–Jamada Juki (japán)
Luke Woodhouse (angol)–Paul Lim (szingapúri)
2. forduló
Jermaine Wattimena (holland, 18.)–Luke Humphries (angol)/Devon Petersen (dél-afrikai)

20.00
1. forduló
Mark McGeeney (angol)–Matt Campbell (kanadai)
Jamie Hughes (angol)–Zoran Lerchbacher (osztrák)
Raymond van Barneveld (holland)–Darin Young (amerikai)
2. forduló
Rob Cross (angol, 2.)–Kim Huybrechts (belga)/Geert Nentjes (holland)

December 15., vasárnap, 13.30
1. forduló
Kyle Anderson (ausztrál)–Cung Hsziao-csen (Xiaochen Zong, kínai)
Ross Smith (angol)–Ciaran Teehan (ír)
Brendan Dolan (északír)–Nitin Kumar (indiai)
2. forduló
Ian White (angol, 9.)–Darius Labanauskas (litván)/Matthew Edgar (angol)

20.00
1. forduló
Arron Monk (angol)–José Justicia (spanyol)
Andy Boulton (angol)–Danny Baggish (amerikai)
James Richardson (angol)–Szuzuki Mikuru (japán)
2. forduló
Michael Smith (angol, 4.)–Luke Woodhouse (angol)/Paul Lim (szingapúri)

December 16., hétfő, 20.00
1. forduló
Steve Lennon (ír)–Callan Rydz (angol)
William O'Connor (ír)–Marko Kantele (finn)
Vincent van der Voort (holland)–Keane Barry (ír)
2. forduló
Gary Anderson (skót, 5.)–Brendan Dolan (északír)/Nitin Kumar (indiai)

December 17., kedd, 13.30
1. forduló
Ryan Searle (angol)–Robbie King (ausztrál)
Cristo Reyes (spanyol)–Lourence Ilagan (Fülöp-szigeteki)
Rowby-John Rodriguez (osztrák)–Noel Malicdem (Fülöp-szigeteki)
2. forduló
Krzysztof Ratajski (lengyel, 21.)–Jamie Hughes (angol)/Zoran Lerchbacher (osztrák)

20.00
1. forduló
Ritchie Edhouse (angol)–Borisz Kolcov (orosz)
José de Sousa (portugál)–Damon Heta (ausztrál)
Ted Evetts (angol)–Fallon Sherrock (angol)
2. forduló
Jeffrey de Zwaan (holland, 23.)–Raymond van Barneveld (holland)/Darin Young (amerikai)

December 18., szerda, 13.30
1. forduló
Ron Meulenkamp (holland)–Ben Robb (új-zélandi)
Mickey Mansell (északír)–Aszada Szeigo (japán)
Harry Ward (angol)–Madars Razma (lett)
2. forduló
Stephen Bunting (angol, 17.)–Arron Monk (angol)/José Justicia (spanyol)

20.00
1. forduló
James Wilson (angol)–Nico Kurz (német)
Josh Payne (angol)–Diogo Portela (brazil)
Gabriel Clemens (német)–Benito van de Pas (holland)
2. forduló
James Wade (angol, 8.)–Ritchie Edhouse (angol)/Borisz Kolcov (orosz)

December 19., csütörtök, 13.30
1. forduló
Justin Pipe (angol)–Benjamin Pratnemer (szlovén)
Ryan Joyce (angol)–Jan Dekker (holland)
2. forduló
John Henderson (angol, 30.)–James Richardson (angol)/Szuzuki Mikuru (japán)
Steve Beaton (angol, 25.)–Kyle Anderson (ausztrál)/Cung Hsziao-csen (Xiaochen Zong, kínai)

20.00
2. forduló
Chris Dobey (angol, 22.)–Ron Meulenkamp (holland)/Ben Robb (új-zélandi)
Danny Noppert (holland, 31.)–Steve Lennon (ír)/Callan Rydz (angol)
Dave Chisnall (angol, 10.)–Vincent van der Voort (holland)/Keane Barry (ír)
Gerwyn Price (walesi, 3.)–William O'Connor (ír)/Marko Kantele (finn)

December 20., péntek, 13.30
2. forduló
Darren Webster (angol, 20.)–Ryan Meikle (angol)/Jamada Juki (japán)
Mervyn King (angol, 19.)–Ross Smith (angol)/Ciaran Teehan (ír)
Jonny Clayton (walesi, 16.)–Ryan Joyce (angol)/Jan Dekker (holland)
Ricky Evans (angol, 32.)–Mark McGeeney (angol)/Matt Campbell (kanadai)

20.00
2. forduló
Nathan Aspinall (angol, 12.)–Andy Boulton (angol)/Danny Baggish (amerikai)
Joe Cullen (angol, 15.)–James Wilson (angol)/Nico Kurz (német)
Max Hopp (német, 24.)–Gabriel Clemens (német)/Benito van de Pas (holland)
Peter Wright (skót, 7.)–Rowby-John Rodriguez (osztrák)/Noel Malicdem (Fülöp-szigeteki)

December 21., szombat, 13.30
2. forduló
Keegan Brown (angol, 26.)–Mickey Mansell (északír)/Aszada Szeigo (japán)
Simon Whitlock (ausztrál, 14.)–Harry Ward (angol)/Madars Razma (lett)
Steve West (angol, 28.)–Ryan Searle (angol)/Robbie King (ausztrál)
Adrian Lewis (angol, 13.)–Cristo Reyes (spanyol)/Lourence Ilagan (Fülöp-szigeteki)

20.00
2. forduló
Daryl Gurney (északír, 6.)–Justin Pipe (angol)/Benjamin Pratnemer (szlovén)
Glen Durrant (angol, 27.)–José de Sousa (portugál)/Damon Heta (ausztrál)
Mensur Suljovic (osztrák, 11.)–Ted Evetts (angol)/Fallon Sherrock (angol)
Dimitri Van den Bergh (belga, 29.)–Josh Payne (angol)/Diogo Portela (brazil)

AZ 1. FORDULÓ PÁROSÍTÁSA ÁGRAJZ SZERINT
Jelle Klaasen (holland)–Kevin Burness (északír)
Mark McGeeney (angol)–Matt Campbell (kanadai)
Ryan Joyce (angol)–Jan Dekker (holland)
Arron Monk (angol)–José Justicia (spanyol)
Ritchie Edhouse (angol)–Borisz Kolcov (orosz)
Kyle Anderson (ausztrál)–Cung Hsziao-csen (Xiaochen Zong, kínai)
Darius Labanauskas (litván)–Matthew Edgar (angol)
Gabriel Clemens (német)–Benito van de Pas (holland)

Brendan Dolan (északír)–Nitin Kumar (indiai)
Ryan Searle (angol)–Robbie King (ausztrál)
Andy Boulton (angol)–Danny Baggish (amerikai)
Jamie Hughes (angol)–Zoran Lerchbacher (osztrák)
Luke Woodhouse (angol)–Paul Lim (szingapúri)
Josh Payne (angol)–Diogo Portela (brazil)
Cristo Reyes (spanyol)–Lourence Ilagan (Fülöp-szigeteki)
Ryan Meikle (angol)–Jamada Juki (japán)

Kim Huybrechts (belga)–Geert Nentjes (holland)
Steve Lennon (ír)–Callan Rydz (angol)
James Wilson (angol)–Nico Kurz (német)
Luke Humphries (angol)–Devon Petersen (dél-afrikai)
Rowby-John Rodriguez (osztrák)–Noel Malicdem (Fülöp-szigeteki)
Mickey Mansell (északír)–Aszada Szeigo (japán)
Vincent van der Voort (holland)–Keane Barry (ír)
Raymond van Barneveld (holland)–Darin Young (amerikai)

Justin Pipe (angol)–Benjamin Pratnemer (szlovén)
José de Sousa (portugál)–Damon Heta (ausztrál)
Ted Evetts (angol)–Fallon Sherrock (angol)
Ron Meulenkamp (holland)–Ben Robb (új-zélandi)
William O'Connor (ír)–Marko Kantele (finn)
James Richardson (angol)–Szuzuki Mikuru (japán)
Harry Ward (angol)–Madars Razma (lett)
Ross Smith (angol)–Ciaran Teehan (ír)

A 2. FORDULÓ PÁROSÍTÁSA ÁGRAJZ SZERINT
Michael van Gerwen (holland, 1.)–Jelle Klaasen (holland)/Kevin Burness (északír)
Ricky Evans (angol, 32.)–Mark McGeeney (angol)/Matt Campbell (kanadai)
Jonny Clayton (walesi, 16.)–Ryan Joyce (angol)/Jan Dekker (holland)
Stephen Bunting (angol, 17.)–Arron Monk (angol)/José Justicia (spanyol)
James Wade (angol, 8.)–Ritchie Edhouse (angol)/Borisz Kolcov (orosz)
Steve Beaton (angol, 25.)–Kyle Anderson (ausztrál)/Cung Hsziao-csen (Xiaochen Zong, kínai)
Ian White (angol, 9.)–Darius Labanauskas (litván)/Matthew Edgar (angol)
Max Hopp (német, 24.)–Gabriel Clemens (német)/Benito van de Pas (holland)

Gary Anderson (skót, 5.)–Brendan Dolan (északír)/Nitin Kumar (indiai)
Steve West (angol, 28.)–Ryan Searle (angol)/Robbie King (ausztrál)
Nathan Aspinall (angol, 12.)–Andy Boulton (angol)/Danny Baggish (amerikai)
Krzysztof Ratajski (lengyel, 21.)–Jamie Hughes (angol)/Zoran Lerchbacher (osztrák)
Michael Smith (angol, 4.)–Luke Woodhouse (angol)/Paul Lim (szingapúri)
Dimitri Van den Bergh (belga, 29.)–Josh Payne (angol)/Diogo Portela (brazil)
Adrian Lewis (angol, 13.)–Cristo Reyes (spanyol)/Lourence Ilagan (Fülöp-szigeteki)
Darren Webster (angol, 20.)–Ryan Meikle (angol)/Jamada Juki (japán)

Rob Cross (angol, 2.)–Kim Huybrechts (belga)/Geert Nentjes (holland)
Danny Noppert (holland, 31.)–Steve Lennon (ír)/Callan Rydz (angol)
Joe Cullen (angol, 15.)–James Wilson (angol)/Nico Kurz (német)
Jermaine Wattimena (holland, 18.)–Luke Humphries (angol)/Devon Petersen (dél-afrikai)
Peter Wright (skót, 7.)–Rowby-John Rodriguez (osztrák)/Noel Malicdem (Fülöp-szigeteki)
Keegan Brown (angol, 26.)–Mickey Mansell (északír)/Aszada Szeigo (japán)
Dave Chisnall (angol, 10.)–Vincent van der Voort (holland)/Keane Barry (ír)
Jeffrey de Zwaan (holland, 23.)–Raymond van Barneveld (holland)/Darin Young (amerikai)

Daryl Gurney (északír, 6.)–Justin Pipe (angol)/Benjamin Pratnemer (szlovén)
Glen Durrant (angol, 27.)–José de Sousa (portugál)/Damon Heta (ausztrál)
Mensur Suljovic (osztrák, 11.)–Ted Evetts (angol)/Fallon Sherrock (angol)
Chris Dobey (angol, 22.)–Ron Meulenkamp (holland)/Ben Robb (új-zélandi)
Gerwyn Price (walesi, 3.)–William O'Connor (ír)/Marko Kantele (finn)
John Henderson (angol, 30.)–James Richardson (angol)/Szuzuki Mikuru (japán)
Simon Whitlock (ausztrál, 14.)–Harry Ward (angol)/Madars Razma (lett)
Mervyn King (angol, 19.)–Ross Smith (angol)/Ciaran Teehan (ír)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik