Darts: Kovács Patrik helytállt az U23-as világbajnokságon

M. A.M. A.
Vágólapra másolva!
2018.11.06. 10:02
null
Kovács Patrik helytállt az U23-as vb-n (Fotó: Ziegenhám Medárd)
Hétfőn rendezték a Professional Darts Corporation utánpótlás-világbajnokságának előcsatározásait az angliai Wiganben, ahol a földkerekség legjobb 16 és 23 év közötti dartsosai álltak tábla elé. Szám szerint 96-an, köztük Kovács Patrik.

A Sport DC ifjú játékosa nemcsak hazánkat, hanem az egész kelet-európai régiót képviselte – és kiválóan dobott azon a két mérkőzésén, amely ott és most megadatott. A 96 fős és roppant erős mezőnyt 32 darab hármas csoportba sorsolták, ahonnan csak az első helyezettek jutottak tovább, Kovács mellé az angol Keelan Kay és a második kiemelt belga Dimitri Van den Bergh került, utóbbi címvédő a PDC U23-as világbajnokságán, majd utána emlékezetes menetelést produkálva (két kiemeltet, az angol Stephen Buntingot és az osztrák Mensur Suljovicot is elbúcsúztatva) egészen a negyeddöntőig menetelt a felnőttek világbajnokságán, ahol a későbbi győztes Rob Cross állította meg, ő is csak a lehető legszorosabb küzdelemben, 5:4-es győzelemmel.

Nos, itt is repkedtek az 5:4-ek. Igaz, Wiganben még nem szettekre ment a játék, hanem szimpla legekre, és Kovács az első meccsén nyert 12, 15, 15 valamint 18 nyilas leget – ebből azonban kiderül, hogy a döntő leg nem az övé lett az ifjú angol ellen, de a továbbjutáshoz amúgy is meg kellett vernie Van den Bergh-et. Nos, ő pedig meg is próbálta, és amikor 4:1-es hátrányból 4:4-nél kiegyenlített, már mindenki láthatta, hogy komolyan gondolja. Ezúttal 12, 15, 16 és 17 nyilas legeket nyert meg, a mindent eldöntő utolsót azonban nem ő kezdte, és ezt kihasználva a belga befejezte a mérkőzést 16 nyílból, amikor a magyar fiúnak még 67 pontot kellett volna elfogyasztania. Van den Bergh természetesen továbbjutott, majd a kieséses szakaszban négyszer nyerve bekerült a döntőbe.

Amelyet a szintén nem ismeretlen német Martin Schindler ellen játszik majd le november 25-én, a PDC Players Championship döntője előtt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik