Darts: Ihász Veronika amerikai ellen kezd a WDF-vb-n

Vágólapra másolva!
2021.12.08. 12:50
null
Illusztráció: Török Attila
Elkészítették a január 3. és 9. között Angliában megrendezendő WDF női dartsvilágbajnokság sorsolását, Ihász Veronika az első fordulóban az amerikai Paula Murphyvel találkozik.

A legendás Lakeside-világbajnokságot a British Darts Organization megszűnése után (a tavalyi vb elmaradt) először rendezi meg a World Darts Federation január elején. A nőknél először indulhat magyar versenyző.

Ihász Veronika az első fordulóban az amerikai Paula Murphyvel játszik, a mérkőzés győztese a sorozathoz a második körben csatlakozó, ötödik kiemelt angol Beau Greaves ellenfele lesz. A mindössze 17 éves Greaves a 2020-as BDO-vb-n elődöntős volt.

A PDC-vb-n szereplő Lisa Ashton és Fallon Sherrock nem indul a WDF-vb-n, ők a profik viadala után a PDC Q Schooljára készülnek, a január 9-én kezdődő kvalifikációs versenyen lehet kétéves pro tour-kártyát szerezni.

A férfiak WDF-világbajnokságán indul az erdélyi Kádár László, aki a svéd Andreas Harrysson ellen kezd, a mérkőzés győztese az erőnyerő (9. kiemelt) holland Richard Venstrával találkozik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik