Darts: ez ám a meglepetés, Van Barneveld januárban visszatér!

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.09.24. 11:37
null
Raymond van Barneveld januárban visszatér a PDC versenyrendszerébe (Fotó: Getty Images)
Valamivel több, mint egy év kihagyás után visszatér a profi darts világába Raymond van Barneveld, a sportág ötszörös világbajnoka – erről az 53 esztendős játékos maga beszélt a holland RTL-nek adott nyilatkozatában.


Nagyon egyszerű a helyzet. Hiányzik a darts. Rettenetesen hiányzik – idézi a PDC hivatalos honlapja Van Barneveldet.Úgy gondolom, hogy a visszavonulásom jó döntés volt, de azóta rengeteg időm volt gondolkodni rajta. És rájöttem, hogy iszonyatosan hiányzik a játék.”

A sportág holland legendája szűk két évvel ezelőtt, 2018 végén jelentette be, hogy a 2020-as világbajnokság után befejezi a pályafutását. Tartotta magát a szavához – sőt, hirtelen felindulásból már 2019 márciusában abba akarta hagyni a játékot, amikor biztossá vált a kiesése a Premier League-ből –, az előző vb után lekerült a PDC világranglistájáról, és elveszítette a Pro Tour-kártyáját. Jövő januárban azért száll harcba a PDC Q-Schoolon, hogy ezt visszaszerezze, s ha ez sikerül neki, akkor a következő két évben indulhat majd a Players Championship- és a European Tour-fordulókon, amelyekről kvalifikálhatná magát a PDC majorversenyeire, így a világbajnokságra is.

Van Barneveldet (eddigi) karrierje utolsó két évében elkerülték a kiugró sikerek, és a tőle korábban megszokott magas színvonalú teljesítménnyel is adós maradt. Legutóbbi két vb-jén egyaránt az első meccsén búcsúzott, pályafutása csúcsán azonban a BDO-nál négy (1998, 1999, 2003, 2005), a PDC-nél egy (2007) világbajnoki címet nyert – utóbbi szervezetnél 2006 óta összesen 29 tornagyőzelmet aratott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik