MTI
S. B.
2023.09.27 20:42 Frissítve: 2023.09.27 20:49

Cselgáncs: Már sokszor bizonyítottam, hogy bármire képes vagyok – Özbas

Özbas Szofi világ- és Európa-bajnoki bronzérmes cselgáncsozó úgy érzi, bármire képes, azt azonban nem szeretné kimondani, hogy a jövő évi párizsi olimpia éremesélyese lenne.

Özbas Szofi kijutó helyen áll az olimpiai rangsorban (Fotó: Mirkó István, Magyar Nemzet)

A 21 éves cselgáncsozó szombaton ezüstérmet nyert a bakui Grand Slam-viadalon, és az M1 aktuális csatorna megkeresésére elárulta, hogy nemcsak az érem miatt emlékezik vissza szívesen a versenyre, hanem amiatt is, hogy sikeresen vívta meg magában a küzdelmet.

„A verseny előtti időszak mindig nehéz, mert az ember küzd magával és a stresszel is” – mondta a BHSE versenyzője, majd hozzátette, hogy ezúttal erőt érzett magában, ami megnyugtatta, utána pedig örült neki, hogy végre az eredmény is mutatta, mennyire jó formában van.

A bakui döntőre visszaemlékezve megjegyezte, hogy volt egy pont, amikor megtorpant és dekoncentrálttá vált, és ez az apró kihagyás válhatott lengyel ellenfele javára.

„Nem hiszem, hogy ő technikailag többet tudott volna nálam vagy jobb felkészültséggel rendelkezett volna, sokkal inkább az én koncentrációm az, amit még a döntőben is a helyén kell kezelnem, és nem csak az odavezető mérkőzéseken” – hangsúlyozta Özbas Szofi, aki GS-ezüstérmével a világranglista kilencedik helyére lépett előre, ezzel pedig kijutó helyen áll az olimpiai kvalifikációs rangsorban.

Szerinte a november eleji Európa-bajnokság és a decemberben sorra kerülő tokiói Grand Slam-viadal is fontos állomása lesz az kvalifikációnak, ezeken mindenképpen szeretne részt venni. Arra a kérdésre, hogy a párizsi ötkarikás játékok éremesélyesének tartja-e magát, azt válaszolta, ezt így nem szeretné kimondani. – „Bármire képes vagyok, ezt szerencsére már sokszor be tudtam bizonyítani, sajnos bármelyik irányban. Szeretnék teher nélkül élvezni minden pillanatot, és meglátjuk mi lesz, ha ezt tiszta szívvel végig csinálom.”

Edzője, Toncs Péter elárulta, hiányérzettel tértek haza Azerbajdzsánból, mivel látva azt, hogy tanítványa milyen jó formában volt, elérhetőnek érezte az aranyérmet is.

„Most el kell kezdenünk azon dolgozni, hogy megtanuljunk egy döntőt megnyerni, mert nyilván ez is egy folyamat” – fogalmazott Toncs, aki megerősítette Özbas értékelését, miszerint a pszichés körülmények döntöttek a fináléban. A mester szerint ugyanakkor tanítványa sínen van, a koncentrációs problémákon pedig lehet még finomítani.

2023.11.28 23:18:32

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2023.11.27 13:51:09

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A november 20-tól 26-ig tartó időszakban is több mint 8 millió oldalt töltöttek le felhasználóink.

2023.11.27 13:02:35

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Élsportoló, edző, fizioterapeuta, menedzser? Tedd hivatássá szenvedélyed! (x)

2023.11.27 13:28:25

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A sport nem csak azok számára lehet vonzó, akik a reflektorfényben ragyognak stadionokban és arénákban.(x)

2023.11.26 23:39:36

Egyéb egyéni nemzetisport.hu