MTI, Cs. M. 2021.03.17 12:32 Frissítve: 2021.03.17 13:27

Birkózás: Budapest a kedvenc városunk – Nenad Lalovics

Budapest a Nemzetközi Birkózószövetség (UWW) kedvenc városa Nenad Lalovics elnök szerint.

 

„Az országuk megérdemli, hogy ennyiszer választottuk házigazdának. De nemcsak a három világbajnokságról van szó, hanem utánpótlástornákról és a többi eseményről is. A magyar szövetség és a kormányuk sokat áldoz a sportágunkra, és azt is örömmel látjuk, hogy a magyar emberek mennyire szeretik a sportokat. Választásunk a tiszteletünk jele, amit a magyar rendezés és a magyar birkózás iránt érzünk” – fogalmazott az M4 Sport Sporthíradójában a szerb sportvezető arra reagálva, hogy az elmúlt hét világbajnokság közül hármat a magyar fővárosban rendeztek.

Lalovics, aki a budapesti BOK-csarnokban csütörtökön rajtoló olimpiai kvalifikációs verseny kapcsán érkezett Magyarországra, kijelentette, biztosan megrendezik a tavalyról idén nyárra halasztott tokiói ötkarikás játékokat. A birkózást tekintve pedig úgy fogalmazott, nagyon optimista azzal kapcsolatban, hogy minden kvótát ki tudnak osztani, így a szőnyegen dől majd el a csata, ami a legfontosabb a sportolóknak.


„Az a kérdés, hogy ha lehetnek nézők, akkor a létesítmények befogadóképességének hány százalékát engedélyezzék. Azt azonban el kell mondanom, hogy végső döntésről április előtt nem lehet beszélni. Látnunk kell a fényt az alagút végén, amit a vakcina hozhat meg, vagy a különböző szabályozások. Jelenleg Magyarország is rosszabb számokat produkál fertőzöttség terén, de biztos vagyok benne, hogy a vakcina segítségével és a szigorításokkal megállítható a vírus. Magyarország néhány hónap múlva megszabadulhat a járványtól” – mondta Lalovics, aki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó bizottságának is tagja.

Az európai birkózóknak kiírt olimpiai kvalifikációs versenyen a három szakág hat-hat súlycsoportjában a döntősök váltják meg repülőjegyüket a japán fővárosba, a lemaradóknak pedig egyetlen esélyük marad, májusban a szófiai világkvalifikációs verseny. A magyar csapatot, amelynek jelenleg négy kvótája van, 13 birkózó alkotja.

2021.04.15 10:04:51

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Azt tudjuk, mozogni egészséges a testnek, arról azonban kevesebb szó esik, hogy milyen jót tesz a léleknek is egy kiadós edzés. (x)

2021.04.14 16:57:02

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Tulajdonképpen egy körforgás, amiben végső soron mindenki jól jár. (x)

2021.04.14 11:41:32

Egyéb egyéni BÁLINT MÁTYÁS, KOHÁN GERGELY, KOVÁCS ERIKA, SZŰCS ANDRÁS

100 NAP TOKIÓIG. Milák Kristóf trénere többször újraírta az edzéstervet, Lőrincz Tamás az átállás miatt aggódik.

2021.04.13 14:17:23

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Miért fogadnál fel személyi edzőt, hiszen az csak a profiknak való?! – teheted fel magadban a kérdést látva a sok fitnesz gurut a közösségi oldalakon.

2021.04.12 20:56:31

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A NOB kiadja a nemzetközi szövetségeknek, hogy szervezzék meg ötkarikás versenyeiket, övék tehát a főszerep. Ha ők nincsenek, versenyek sincsenek. Ez persze felveti a kérdést, hogy a folyamatosan sérülő hagyományokon túl mi indokolja a testület túlsúlyát a világ sportjában.