Birkózás: Budapest a kedvenc városunk – Nenad Lalovics

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.03.17. 12:32
Budapest a Nemzetközi Birkózószövetség (UWW) kedvenc városa Nenad Lalovics elnök szerint.

„Az országuk megérdemli, hogy ennyiszer választottuk házigazdának. De nemcsak a három világbajnokságról van szó, hanem utánpótlástornákról és a többi eseményről is. A magyar szövetség és a kormányuk sokat áldoz a sportágunkra, és azt is örömmel látjuk, hogy a magyar emberek mennyire szeretik a sportokat. Választásunk a tiszteletünk jele, amit a magyar rendezés és a magyar birkózás iránt érzünk” – fogalmazott az M4 Sport Sporthíradójában a szerb sportvezető arra reagálva, hogy az elmúlt hét világbajnokság közül hármat a magyar fővárosban rendeztek.„Az országuk megérdemli, hogy ennyiszer választottuk házigazdának. De nemcsak a három világbajnokságról van szó, hanem utánpótlástornákról és a többi eseményről is. A magyar szövetség és a kormányuk sokat áldoz a sportágunkra, és azt is örömmel látjuk, hogy a magyar emberek mennyire szeretik a sportokat. Választásunk a tiszteletünk jele, amit a magyar rendezés és a magyar birkózás iránt érzünk” – fogalmazott az M4 Sport Sporthíradójában a szerb sportvezető arra reagálva, hogy az elmúlt hét világbajnokság közül hármat a magyar fővárosban rendeztek.

Lalovics, aki a budapesti BOK-csarnokban csütörtökön rajtoló olimpiai kvalifikációs verseny kapcsán érkezett Magyarországra, kijelentette, biztosan megrendezik a tavalyról idén nyárra halasztott tokiói ötkarikás játékokat. A birkózást tekintve pedig úgy fogalmazott, nagyon optimista azzal kapcsolatban, hogy minden kvótát ki tudnak osztani, így a szőnyegen dől majd el a csata, ami a legfontosabb a sportolóknak.


„Az a kérdés, hogy ha lehetnek nézők, akkor a létesítmények befogadóképességének hány százalékát engedélyezzék. Azt azonban el kell mondanom, hogy végső döntésről április előtt nem lehet beszélni. Látnunk kell a fényt az alagút végén, amit a vakcina hozhat meg, vagy a különböző szabályozások. Jelenleg Magyarország is rosszabb számokat produkál fertőzöttség terén, de biztos vagyok benne, hogy a vakcina segítségével és a szigorításokkal megállítható a vírus. Magyarország néhány hónap múlva megszabadulhat a járványtól” – mondta Lalovics, aki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó bizottságának is tagja.

Az európai birkózóknak kiírt olimpiai kvalifikációs versenyen a három szakág hat-hat súlycsoportjában a döntősök váltják meg repülőjegyüket a japán fővárosba, a lemaradóknak pedig egyetlen esélyük marad, májusban a szófiai világkvalifikációs verseny. A magyar csapatot, amelynek jelenleg négy kvótája van, 13 birkózó alkotja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik