nemzetisport.hu 2020.12.18 22:42 Frissítve: 2020.12.19 10:21

Az Év Sportolója Gála: a vírus ellenére megrendezik a díjátadót

A Magyar Sportújságírók Szövetsége legutóbbi, online elnökségi ülésén úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány ellenére megrendezi az M4 Sport – Az Év Sportolója Gála 2020 televíziós díjátadót. Ezúttal azonban a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően nézők nélkül, virtuális díjátadásokkal és a fizikai találkozások számát minimálisra csökkentve.

Csoportkép a legutóbbi gáláról (Fotó: Török Attila)

 

A január 11-én, hétfő estére tervezett magas színvonalú televíziós produkció a hagyományos helyszínen, a Nemzeti Színházban kialakított stúdióban készül, neves díjátadókkal, a megszokott trófeával kitüntetett díjazottakkal és virtuális „vendégekkel”, műsorvezetővel – olvasható a sportujsagirok.hu-n megjelent közleményben. – A műfaj adottságaiból fakad, hogy ez előre felvett elemekből összevágott 90 perces adás lesz. Az erőforrásainkat ezúttal arra összpontosítjuk, hogy minél színvonalasabb programot, minél több, minél ötletesebb helyszínen fölvéve, minél több sztár megjelenésével állítsunk össze. A kreatív producer ezúttal is Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, a műsorban pedig sztárfellépők mellett most is helyet kapnak a hazai rendezésű világversenyek, a magyar sportdiplomácia sikerei.

Ebben az évben nagyon nehéz helyzetben volt a sportvilág, rengeteg verseny elmaradt, ennek ellenére a magyar sportolók sok nagyszerű teljesítményének örülhettünk, így, ahogyan 1958 óta minden esztendőben, a sportújságírók ezúttal 63. alkalommal is megválasztják az év legjobbjait. Szokás szerint az MSÚSZ elnöksége állítja össze a kategóriák prominenseit. A fogyatékos sportolókra a paralimpiai bizottság tesz javaslatot, az új kategória, az Év sportpillanata-díj jelöltjeire pedig a gála névadó főszponzora, az M4 Sport, s itt majd a szurkolók és a szakírók közösen döntenek. Az Év e-sportolójára, valamint az Év szabadidős sporteseményére pedig pályázni lehet, s az MSÚSZ elnöksége dönt majd.

A labdarúgás korábbi külön kategóriáiban kiemelt partnerünk, az MLSZ kérésére nem hirdetünk győztest, ami mögött az a filozófia húzódik meg, miszerint a futballistáknak is az az igazi, a legnagyobb siker, ha az abszolút kategóriákban, a többi sportolóval, csapattal, edzővel, góllal összevetve szerepelnek sikeresen a sportág képviselői. Erre pedig az elmúlt évek egyre figyelemreméltóbb hazai eredményei ébresztenek reményt.

Az eddigiektől eltérően elképzelhető, hogy lesz olyan kategória, ahol a hagyományos tízes helyett ötös toplista lesz, a világjárvány miatt viszonylag kevés idei sportesemény miatt, ami a fogyatékosok sportjában kifejezetten nagy probléma volt. December végéig ugyanakkor még két jelentős eseményről lehet felkerülni a kiválasztottak közé, a női torna Eb-ről és a férfi kézilabda final fourról, amelyen Kölnben a Veszprém érdekelt. Ezt a négyes döntőt december 28-án és 29-én tartják, éppen ezért a hagyományos internetes voksolásra az eddigieknél kevesebb idő lesz, de arra éppen elég, hogy minden tagunk leadja érvényes szavazatát. Tehát: december 30-án kezdődik, s január 2-án fejeződik be.

Január 2-án szintén a szokásoknak megfelelően sajtótájékoztatót tartunk, természetesen virtuálisan, ahol ismertetjük a kategóriák első három-három helyezettjét.

A kategóriák: az Év férfi sportolója, az Év női sportolója, az Év csapata (hagyományos sportágak), az Év csapata (az egyéni sportágakban), az Év edzője (itt ezúttal jelölt lesz egy fogyatékos sportolókkal foglalkozó edző is), MSÚSZ-életműdíj, az Év e-sportolója, az Év szabadidősport eseménye, az Év fogyatékos sportolója (mivel nagyon kevés esemény volt, a férfiakat, a nőket együtt díjazzuk, a csapatok között ezúttal nem hirdetünk győztest), az Év sportpillanata.

Az Év Sportolója Gálán adjuk át az elismeréseket az idén egyik kiemelt támogatónk, a Mediaworks által szervezett „Kézisek kézise” és „Pólósok pólósa” díj győztesének, minden idők legjobb magyar női és férfi kézilabdázójának, valamint vízilabdázójának – zárul az MSÚSZ-elnökség közleménye.

 

2021.04.15 10:04:51

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Azt tudjuk, mozogni egészséges a testnek, arról azonban kevesebb szó esik, hogy milyen jót tesz a léleknek is egy kiadós edzés. (x)

2021.04.14 16:57:02

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Tulajdonképpen egy körforgás, amiben végső soron mindenki jól jár. (x)

2021.04.14 11:41:32

Egyéb egyéni BÁLINT MÁTYÁS, KOHÁN GERGELY, KOVÁCS ERIKA, SZŰCS ANDRÁS

100 NAP TOKIÓIG. Milák Kristóf trénere többször újraírta az edzéstervet, Lőrincz Tamás az átállás miatt aggódik.

2021.04.13 14:17:23

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Miért fogadnál fel személyi edzőt, hiszen az csak a profiknak való?! – teheted fel magadban a kérdést látva a sok fitnesz gurut a közösségi oldalakon.

2021.04.12 20:56:31

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A NOB kiadja a nemzetközi szövetségeknek, hogy szervezzék meg ötkarikás versenyeiket, övék tehát a főszerep. Ha ők nincsenek, versenyek sincsenek. Ez persze felveti a kérdést, hogy a folyamatosan sérülő hagyományokon túl mi indokolja a testület túlsúlyát a világ sportjában.