H. L. 2020.09.13 11:02 Frissítve: 2020.09.13 11:44

WTCR: Girolami nyert; Tassi dobogón az első zolderi versenyen

Néstor Girolami nyert a túraautó-világkupa (WTCR) zolderi versenyhétvégéjének első viadalán. Az argentin mögött Thed Björk szelte át a célvonalat, míg a dobogó alsó fokára a Honda magyar versenyzője,  Tassi Attila állhatott fel. Michelisz Norbert a tizenegyedik, Boldizs Bence a tizenhetedik, míg Kismarty-Lechner Gábor a tizenkilencedik helyet szerezte meg.

Girolami győzelemmel, Tassi dobogóval kezdte az évet (Fotó: Twitter)

 

Néstor Girolami végzett a tizedik pozícióban a szombati időmérőn, az első, fordított rajtrácsos futamon így ő várhatta az élről a piros lámpák kialvását. Az argentin mellől Jean-Karl Vernay rugaszkodhatott el, míg a második rajtsort Thed Björk és Tassi Attila foglalhatta el. Ami a többi magyar szereplőt illeti, a címvédő Michelisz Norbert a 12., a Zengő Motorsportot erősítő Boldizs Bence a 18., Kismarty-Lechner Gábor a 21., míg az ugyancsak Zengő Zoltán csapatában induló Mikel Azcona a 19. helyre sorakozhatott fel.

Girolami jól kapta el a rajtot, sikerült megtartania az első helyét, Vernay azonban ezt már nem mondhatta el magáról, hiszen Björk, Tassi és Tom Coronel is elment mellette, a Honda magyar pilótája így a harmadik pozícióba lépett előre. Hátrébb Michelisz maradt a 12. helyen, a Zengő Motorsport pilótái viszont a mezőny utolsó három pozíciójába estek vissza.

A harmadik körben Esteban Guerrieri autójából szállt fel sűrű fehér füst, az argentin rövidesen félre is húzódott, és elsőként volt kénytelen feladni a versenyt. Michelisz ennek eredményeképp a 11., míg a Zengő Motorsport pilótái a 19–21. pozícióba léptek előre, majd a hármas nem sokkal később Luca Filippit is maga mögé utasította.

A nyolcadik körben aztán újabb Honda adta meg magát: Tiago Monteiro húzott füstfelhőt maga mögött és húzódott félre Guerrierihez hasonlóan. A portugál ezzel a második kiesővé vált.

Az utolsó körökben az első négyes tömörült nagyon össze, s a negyedik Coronel többször is kinézett Tassi mögül, a magyarnak így védekeznie kellett. A holland azonban nem tudott előzni, míg hátrébb az utolsó előtti körben Jack Yong volt kénytelen feladni a küzdelmet.

Girolami első helyét eközben senki sem fenyegette, s magabiztosan nyerte a kiírás első futamát. Az argentin mögött Björk látta meg a kockás zászlót, míg Tassi harmadikként szelte át a célvonalat, a Honda magyar pilótája így először állhatott fel a  dobogóra. Ami a többi indulónkat illeti, Michelisz a pontszerző tizenegyedik helyen zárt, míg Boldizs a tizenhetedik, Kismarty-Lechner a tizenkilencedik lett.

 

A zolderi hétvége programja 14 órakor folytatódik a második versennyel, amelyet Tassi a 7., Michelisz a 12., Boldizs a 18., míg Kismarty-Lechner a 21. helyről kezdhet meg.

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
ZOLDER, 1. VERSENY

1. Néstor Girolami (argentin, Honda)
2. Thed Björk (svéd, Lynk & Co)
3. Tassi Attila (magyar, Honda)
4. Tom Coronel (holland, Audi)
5. Jean-Karl Vernay (francia, Alfa Romeo)
...
11. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)
...
17. Boldizs Bence (magyar, Zengő Motorsport)
...
19. Kismarty-Lechner Gábor (magyar, Zengő Motorsport)

2020.11.20 11:16:04

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

Kerek évfordulót ünnepel a következő hetekben a Pappas Auto Magyarország. (x)

PR
2020.11.20 11:10:40

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

Szakértelem, teljesítmény, precizitás, emberközpontúság – 30 éve ezek jellemzik a Pappas Autót. (x)

PR
2020.11.20 11:04:30

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

Harmincéves jubileumát ünnepli Magyarország piacvezető autókereskedése. (x)

PR
2020.10.16 16:53:52

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

„Az, hogy ebből a kis faluból kilépve értem el sikert, még inkább felértékeli az egész történetet.”

2020.10.09 09:40:30

Egyéb autó-motor HOLMÁR ZOLTÁN

Kállay Miklós miniszterelnökként és túraautó-versenyzőként is biztos kézzel fogta a kormányt.