I. SZ. 2020.09.24 09:54 Frissítve: 2020.09.24 14:03

WTCR: a Hyundai bekeményített, Micheliszék nem indulnak

A túraautó-világkupában szereplő Hyundai bejelentette, hogy nem indíja el autóit a hét végén a Nürburgringen. Ez azt jelenti, hogy a bajnoki címvédő Michelisz Norbert sem áll rajthoz.

A Hyundai visszaléptette csapatait, így Michelisz Norbert sem indul a Nürburgringen (Fiotó: DPPI)

A Hyundai vezetősége már korábban is többször felszólalt a WTCR-ben alkalmazott esélykiegyenlítő módszerek ellen, az autóinak motorteljesítményét ugyanis több helyszínen is annyira visszafojtották, hogy pilótáinak nem volt esélyük a jó eredmény elérésére.

A fenyegetőzést most tettek követték, Andrea Adamo, a márka sportigazgatója bejelentette, hogy a nürburgingi versenyhétvégén egyik autót sem indítják el a négyből.

Így Michelisz Norbert, Gabriele Tarquini, Luca Engstler és Nicky Catsburg  is a pálya mellől figyeli majd az eseményeket.

„A Hyundai úgy érzi, a márka és a versenycsapatai nem kapnak egyenlő esélyt a versenyzéshez a riválisaival szemben. Bár a csapataink a Nürburgringen tartózkodnak, nem vesznek részt a WTCR eseményein” – közölte a dél-koreai márka.

A Hyundai erőforrásainak teljesítményét 97.5%-ra szorították vissza, ami ugyan 2.5%-os emelés a zolderihez képest, a Hyundai szerint még mindig túl nagy hátrányt jelent.

FRISSÍTÉS, 13.50: a riválisok és a verseny szervezői sajnálatukat fejezték ki a Hyundai döntése miatt, de jelezték, nem változtatnak a szabályokon, amelyeket az elmúlt évek tapasztalatai alapján éppen azért dolgoztak ki, hogy az összes szereplőnek egyenlő esélyt adjanak a jó szereplésre. Az FIA és a verseny szervezői jelezték, a jövőben szívesen egyeztetnek a Hyundaijal az esélykiegyenlítő intézkedések igazságosabbá tételéről. A Hyundai így biztosan nem indul, a sorozatot szervező Eurosport magyar oldalának értesülései szerint Michelisz Norbert már haza is indult a Nürburgringről.

2021.11.25 23:34:46

Egyéb autó-motor MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Valentino Rossi egy generációban változtatta meg a motorozáshoz való hozzáállást, sokakat függővé tett, emiatt az iparágban senki sem lehet eléggé hálás neki. Nem szívesen beszélt, sokkal inkább versenyzett és cselekedett, hogy fő küldetését teljesítse. Nem tudott szabadulni a gondolattól, hogy neki kell megmutatnia, a mezőnyben nem a gép, hanem az ember jelenti a legnagyobb különbséget.

2021.11.11 18:29:30

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

A háromszoros Európa-bajnok a technikai kihívást szereti leginkább a kamionsportban.

2021.10.06 14:19:17

Egyéb autó-motor MTI/K. B.

A csapatfőnök szerint ideális felállást jelent nekik a tapasztalat és a fiatalság kombinációja.

2021.08.28 08:45:13

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

A Pure ETCR egyetlen magyar versenyzőjével megpróbáljuk egy kicsit bemutatni az autót.

2021.06.05 10:12:59

Egyéb autó-motor KOVÁCS NIKOLETT

Johann Zarco nyerte a Katalán Nagydíj első edzésnapját a MotoGP-ben, de nem ő a leggyorsabb.