RoC: hajszállal maradt le a Vettel, Schumacher páros a győzelemről

Vágólapra másolva!
2019.01.20. 13:52
null
A Bajnokok Versenye 2019-es mezőnyének egy része (Fotó: Facebook)
Nem sikerült megszereznie Németország kilencedik Nemzetek Kupája-győzelmét a Sebastian Vettel, Mick Schumacher párosnak a Bajnokok Versenye (Race Of Champions) első napján, mivel a döntőben alulmaradt az északi duóval szemben.

Az idei Bajnokok Versenye helyszíne ismerős volt az F1-es versenyzők és rajongók számára, ugyanis az eseménynek a mexikóvárosi Autódromo Hermanos Rodríguez stadionrésze, a Foro Sol Stadion ad otthont.

A Bajnokok Versenye mezőnye azonban ismét igencsak színes, az autóversenyzés több szakágának neves alakjai vesznek részt a 2019-es viadalon. A királykategória jelenlegi versenyzői közül Sebastian Vettel és Pierre Gasly mondott igent a szervezők felkérésére, de a korábbi pilóták közül David Coulthard, Lucas Di Grassi, Esteban Gutiérrez és a Le Mans-i 24 órás kilencszeresgyőztese,Tom Kristensen is a résztvevők között van.

A kétnapos esemény első napján a Nemzetek Kupáját rendezték meg, amelyen a versenyzőket nemzetiségük alapján párokba osztották. Németország korábban nyolcszor nyerte meg ezt a viadalt, ebből hatszor a Sebastian Vettel, Michael Schumacher duóval, így az, hogy a négyszeres világbajnok ezúttal korábbi csapattársa fiával, Mickkel állt össze, adott okot az izgalomra.

A német kettős az északiakkal, azaz a dán Tom Kristensennel és a svéd Johan Kristofferssonnal csapott össze a fináléban, Vettelék azonban lemaradtak a győzelemről, így a Nemzetek Kupája 2019-ben a skandinávoké lett. Legutóbb ez 2014-ben történt meg, és akkor is Kristensen volt a győztes páros egyik tagja.

A Bajnokok Versenyének második napján egyéni küzdelmek következnek, amelyek vasárnap, magyar idő szerint 20 órakor kezdődnek. Az eseményt élőben közvetítia RoC Facebook-oldala.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik