MotoGP: Rossinak ismét pozitív lett a koronavírustesztje?

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2020.11.12. 12:30
null
Valentino Rossinak ismét pozitív lett a koronavírustesztje? (Fotó: AFP)
Hivatalosan csapata még nem erősítette meg, de több forrás szerint Valentino Rossi koronavírustesztje ismét pozitív lett, Garrett Gerloff pedig már úton van a Valenciai Nagydíj helyszínére. Ha a hír igaz, akkor vagy a mostani tesztje lett fals pozitív, vagy az előző két negatív eredmény volt téves. Utóbbi igen aggasztó verzió lenne.

 

Közben Iker Lecuona továbbra is negatív, pénteken szabadul a 10 napos karanténból, így szombaton már motorra ülhet és az FP3 során csatlakozik a mezőnyhöz. Ez a hét már annyi nagy hírt és sztorit adott MotoGP-ben, ami egy szezonra is elég lenne, és most itt a legújabb fordulat, amennyiben az információk tényleg igazak, nagy valószínűséggel pedig igazak.

Joan Mir első meccslabdája igen nagy
A folyamatos koronavírus-hírek mellett azért a pályán is zajlanak az események. A hétvégén Joan Mir első meccslabdájához jut, hogy ötödik világbajnoki szezonjának végén már kétszeres világbajnok legyen, nem is akármilyen, hanem MotoGP-világbajnok.

 

Joan Mir világbajnok, ha a Valenciai Nagydíjon:

 

- a dobogón végez

- ha 4., 5. vagy 6. és Quartararo vagy Rins nem nyeri meg a futamot

- ha 7. és Quartararo, Rins vagy Vinales sem nyeri meg a futamot

- ha 8., 9. vagy 10. és Vinales nem győz, Quartararo és Rins pedig nem végez jobb helyen, mint 3.

- ha 11. és Vinales, Morbidelli vagy Dovizioso nem győz, Quartararo vagy Rins pedig nem végez jobb helyen, mint 3.

- ha 12., 13. vagy 14. és Morbidelli vagy Dovizioso nem győz, Vinales nem végez jobb helyen, mint 3., Quartararo és Rins pedig nem állnak dobogóra

- ha 15. és Morbidelli vagy Dovizioso nem győz, Vinales nem végez jobb helyen, mint 3., Quartararo és Rins pedig nem végez az 5. helynél előbbre

- ha nem szerez pontot, Morbidelli és Dovizioso nem végez jobb helyen, mint 3., Vinales nem áll dobogóra, Quartararo és Rins pedig nem végez az 5. helynél előbbre

Munkatársunk megkeresésére a Monster Yamaha MotoGP csapat még nem adott választ, és azt sem lehet tudni egyelőre, hogy Rossi az elmúlt napokat a pályán töltötte-e vagy hazautazott.

A keddi napot Marc Márquezbejelentése nyitotta,hogy idén már biztosan nem tér vissza, majd következett Andrea Iannone négyéveseltiltása doppingvétségért,este pedig Andrea Dovizioso jelentette be hivatalosan, hogykivesz egy év szabadságota MotoGP-ben.

A nagy híreknek várhatóan még nincs vége. A korábban azonnal megcáfolt híresztelések, miszerint Marc Márqueznek egy harmadik műtétje is szükség lesz, egyre inkább életszerűnek tűnik, már menedzsmentje sem tagadja, csak annyit mondanak, hogy amint közölni valójuk lesz, azt megteszik.

Az elkövetkező napok, hetek kritikusak lesznek. Ha valóban szükség lesz egy újabb beavatkozásra, ami egy csontrekonstrukciót jelentene, azzal a nyolcszoros világbajnok jövő évi visszatérése is kérdésessé válik.

Ez pedig kapukat nyithat meg Andrea Dovizioso előtt, aki jelenleg „szabadügynökként” a legesélyesebb arra, hogy szükség esetén pótolja az idősebb Márquezt.

A legfrissebb hírek szerint Rossi keddi tesztje lett pozitív, a szerdai már negatív. Az biztos, hogy két negatív teszt kell neki ismét, hogy motorra ülhessen. Az olasz motorhome-jában izolálta magát és várja a ma reggeli teszt eredményét.

 

A csapat cáfolta, hogy Gerloff úton lenne a helyszínre. Ha Rossi újabb pozitív eredményt ad, akkor nem helyettesítik a hétvégén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik