Le Mans: két F1-es futam között Hülkenberg-csoda a Porschéval

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.14. 15:33
null
Hülkenberg első Le Mans-i versenyén csodát tett (Fotó: AFP)
A tizenkilences számmal versenyző Porsche-csapat Nico Hülkenberggel, Nick Tandyval és Earl Bamberrel a volán mögött diadalmaskodott a 2015-ös Le Mans-i 24 órás futamon.

A Formula–1-es Force India versenyzőjének nem sok pihenés jutott, a német a Kanadai Nagydíjat követően azonnal Franciaországba utazott, ahol hibátlan versenyzéssel első Le Mans-i futamán nyerni tudott úgy, hogy a futam előtt nem emlegették az esélyesek között a tizenkilences autót.

A Porsche 1998 óta először nyert összetettben, azaz 17 év után diadalmaskodott újra a német gyártó a futamon, ráadásul ez volt a márka 17. Le Mans-i sikere története során.

Nem ez az egyetlen „csoda”, amit Hülkenberg összehozott, a német 24 éves átkot tört meg, és nyert aktív F1-es pilótaként.

A „rajt–cél győzelem” pedig már csak hab a tortán, hiszen az első és az utolsó körben is ő ült a harmadik számú Porsche kormányánál.

A futam után sem marad sok idő a kikapcsolódásra, hiszen a következő hétvégén Hülkenbergnek már Ausztriában kell bizonyítania a Force Indiával.

LE MANS-I 24 ÓRÁS FUTAM 2015
LMP 1-ES KATEGÓRIA

1. #19 Porsche Hülkenberg, Bamber, Tandy 395 kör
2. #17 Porsche Bernhard, Webber, Hartley + 1 kör
3. #7 Audi Fassler, Lotterer, Treluyer + 3 kör

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik