F3: Szmoljar pole-ban; Tóth 29. a monzai időmérőn

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2022.09.09. 16:16
Alekszandr Szmoljar szerezte meg a pole pozíciót a Formula–3-as záró hétvége időmérőjén Monzában. Mögötte Zane Maloney és Roman Stanek érkezett, míg az első ötös sorát Victor Martins és Arthur Leclerc tette teljessé.

Szünet nélkül folytatódott a kiírás, a kilencedik és egyben utolsó állomás Monza, ahol az összetettben negyedik helyen álló Oliver Bearman kezdett az élen az első edzésen. A Prema versenyzőjét a bajnokságban ötpontos hátránnyal második Isack Hadjar és a hatodik Arthur Leclerc követte, mg a top 5-öt Jonny Edgar és David Vidales egészítette ki. Monza, ahol az összetettben negyedik helyen álló Oliver Bearman kezdett az élen az első edzésen. A Prema versenyzőjét a bajnokságban ötpontos hátránnyal második Isack Hadjar és a hatodik Arthur Leclerc követte, mg a top 5-öt Jonny Edgar és David Vidales egészítette ki.

Az éllovas Victor Martins a hetedik, Roman Stanek a tizennegyedik, míg Zane Maloney a huszadik pozícióban kezdett. A magyar induló, Tóth László 28. hellyel készült az időmérőre.

Az első próbálkozásokat követően Stanek 1:38.107-es körrel vezetett, mögötte az első gyors körét pályakiszélesítés okán elvesztő Edgar következett, majd Maloney, Leclerc, és Hadjar tette teljessé a top 5-öt. Tóth a 28. helyen nyitott.

Miközben a mezőny a harmadik gyors körét futotta a lágy gumikon, Hadjar a bajnoki reményeinek tükrében komoly hibát vétett, és a falba szállt – az autómentés idejére piros zászlóval megszakították a kvalifikációt.

 

Az utolsó percek nagy tűzijátékot hoztak, és jócskán átalakult a sorrend: Alekszandr Szmoljar 1:37.559-es körrel szerezte meg a pole pozíciót, mögötte Maloney, Stanek, Martins és Leclerc alkotta az első ötöst.

Hatodikként Bearman érkezett, majd William Alatalo, Jak Crawford, Juan Manuel Correa és Edgar sorakozott a top 10-ben.

A tizenkettedik helyen Caio Collet végzett, így ő várhatja az élről a piros lámpák kialvását a sprintfutamon.

Hadjar végül a 16., míg Tóth a 29. pozícióban zárt, igaz, több versenyzőt is vizsgálni fognak a kvalifikációt követően, így még módosulhat a sorrend.

Folytatás szombaton 10 óra 35 perckor a sprintfutammal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik