F3: Nannini nyert, Tóth a 23. lett a hungaroringi 2. sprintfutamon

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.07.31. 18:52
null
Tóth László több pozíciót javított a második versenyén hazai pályán (Fotó: Földi Imre)
Matteo Nannini nyerte meg a Formula–3-as második sprintfutamot a Magyar Nagydíj versenyhétvégéjén. A második helyen Enzo Fittipaldi ért célba, a harmadik pozícióban Roman Stanek zárta a futamot. Tóth László a 23. helyen látta meg a kockás zászlót a második versenyen a Hungaroringen.

 

Lorenzo Colombo szelte át elsőként a célvonalat az első sprintfutamon a Hungaroringen, ám utólag öt másodperces időbüntetéssel sújtották, így elveszítette a győzelmet. A diadal végül Ivasza Ajumué lett a Formula–3-as pályafutása során először. Tóth László a 27. helyen zárta a nyitó viadalt.

Szombaton rendeztek egy újabb sprintversenyt a Hungaroringen, amelynek az első futam végeredménye alapján Enzo Fittipaldi vághatott neki az első rajtkockából. A brazil versenyző mellől Roman Stanek, a harmadik pozícióból Matteo Nannini várhatta a piros lámpák kialvását. Tóth a 29. helyet foglalhatta el a rajtrácson.

Fittipaldi rögtön zárta az ívet, amint elengedték a mezőnyt, s nagy csatában meg tudta tartani az első helyet. Nannini megelőzte Staneket, és próbált minél közelebb maradni Fittipaldihoz, aki egy-két leggyorsabb kör megautózásával próbálta maga mögött tartani a riválisokat. Tóth egy pozícióval került előrébb az első körben.

A negyedik körben Nannini megelőzte Fittipaldit, és átvette a vezetést, majd folyamatosan próbálta növelni az előnyét az első helyen. Tóth az ötödik körben már a 24. helyen autózott. Újabb öt körrel később Nannini már 2.5 másodperccel vezetett a mezőny előtt, és mögötte sem sok csatát láthattunk.


A 12. körben Nannini újabb körét törölték pályalevágás miatt, így az olasz versenyzőnek figyelnie kellett, nehogy előbb-utóbb időbüntetést kapjon egy újabb ilyen kihágásért, és ezzel veszélybe kerüljön a győzelme. Hat körrel a futam vége előtt David Schumacher előzte meg Jack Doohant, amivel feljött az ötödik pozícióba.

Az ausztrál versenyzőnek nem sokkal később már a bajnoki éllovas Dennis Hauger ellen kellett védekeznie, a Prema versenyzője a 18. körben utasította maga mögé Doohant, aki a hajrában újabb pozíciókat veszített.


Nannini ezzel szemben magabiztosan szelte át a célvonalat az első helyen a futam végén, s ezzel az első győzelmét aratta a Formula–3-ban. Nannini mellé Fittipaldi és Stanek állhatott fel a dobogóra, Tóth a 23. pozícióban zárta a második sprintversenyt a Hungaroringen.

Folytatás vasárnap 10.45-kor a főfutammal!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik