Sznúker-vb: Révész Bulcsú háromfrémes hátrányban a selejtezőben

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2024.04.08. 19:43
Révész Bulcsú remekül teljesít Sheffieldben.
Kilenc frém után Révész Bulcsú 6:3-as hátrányban van Sean O’Sullivan ellen a sznúker-világbajnokság selejtezőjének 1. fordulójában Sheffieldben. Az angol elleni párharc kedden folytatódik.


A világranglista 85. helyén álló Sean O’Sullivan kisebb brékekkel szűk egy óra alatt megnyerte az első két frémet, majd a harmadikban 62-es pontsorozattal elhúzott, és ez is az angolé lett. A negyedikben Révész is „megérkezett a meccsbe”, és 85–18-cal (66-os brék) 3:1-re szépített.

Rövid pihenő után az ötödik frémben nem lehetett mit kezdeni O’Sullivannel, 114-es brékkel 4:1-re elment. Az angol a későbbiekben sem lassított, de azért Révész is nyert frémet. Sőt, 6:1-es állásnál Révész bizonyította, hogy mennyire tud küzdeni, hiszen a hétfői utolsó két játékot megnyerte (58-as és 53-as brékkel), így felzárkózott 6:3-ra.

A párharcot, amely az egyik fél tizedik nyert frémjéig tart, kedden délután 15.30-tól folytatják.

Révésznek – aki junior-világbajnokként a következő szezontól profi státuszban játszhat a tornákon – ez a második szereplése a vb-selejtezőben. Tavaly az első körben 10:5-re kikapott az angol Jamie O'Neilltől.

SZNÚKER-VILÁGBAJNOKSÁG, SHEFFIELD
SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ
Révész Bulcsú–Sean O’Sullivan 3:6 – részeredmény
A mérkőzés az egyik fél tizedik nyert frémjéig tart.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik