Sznúker: Ronnie O’Sullivan nyerte meg a „167-es” tornát

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2024.03.06. 23:35
null
Rijádban Ronnie O’Sullivan nyerte meg a szaúdi World Masters sznúkertornát. A világelső angol a döntőben a világbajnok belga Luca Brecelt győzte le 5–2-re.

 

A torna nem számított bele a ranglistába, ellenben jó sokat lehetett rajta keresni. Az összdíjazás 785 ezer font (363 millió forint) volt, a győztes 250 ezer fonttal (115.6 millió forint) gazdagodott.

A viadal különlegességét az aranygolyó adta. A csak erre a tornára alkalmazott szabály szerint a frémek elején felkerült az asztalra egy aranyszínű golyó, a felső rövid falra a barna fölé. Ez mindaddig ott maradt, amíg a játékosnak volt esélye a 147-es brékre. Azonban az aranygolyót csak azután lehetett belökni, ha a játékos már elérte a 147 pontot egyetlen sorozatban. Ha sikerrel járt volna valaki, akkor plusz 20 pontot kapott volna, elérve így 167-es bréket. Ennek a jutalma plusz félmillió dollár (182 millió forint) lett volna. Ez azonban senkinek sem jött össze.

A hétszeres világbajnok O’Sullivan nagyon magabiztosan játszott, a három meccsén összesen csak három frémet veszített. Régi riválisát, John Higginst 4–0-ra, Judd Trumpot 4–1-re, a döntőben a regnáló világbajnok Luca Brecelt 5–2-re verte.

WORLD MASTERS OF SNOOKER, RIJÁD
NEGYEDDÖNTŐ
Luca Brecel (belga)–Ali Carter (angol) 4–1
Mark Allen (északír)–Mark Selby (angol) 4–3
Judd Trump (angol)–Shaun Murphy (angol) 4–3
Ronnie O’Sullivan (angol)–John Higgins (skót) 4–0
ELŐDÖNTŐ
Brecel–Allen 4–2
Trump–O’Sullivan 1–4

DÖNTŐ
Brecel–O’Sullivan 2–5
 

Korábbi eredmények
1. FORDULÓ
Ting Csün-huj (Ding Jun-hui, kínai)–Omar Aladzslani (szaúdi) 4–0
Higgins (skót)–Ali Alobaidi (katari) 4–0
2. FORDULÓ
Carter (angol)–Ting Csün-huj 4–3
Mark Williams (walesi)–Higgins (skót) 2–4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik