„Felelősnek érzem-e magam a férjem haláláért?” Suhajda Szilárd felesége először beszél a tragédiáról

   Munkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2024.03.02. 09:49
Legindi Tímea és Csisztu Zsuzsa teljes beszélgetése vasárnap 11 órától elérhető a Csisztu Channelen
Tavaly májusban egy ország figyelte aggódva a Mount Everestről érkező híreket, amikor úgy tűnt, hogy Suhajda Szilárd, magashegyi expedíciós hegymászó csúcstámadása jóval hosszabb időt vesz igénybe, mint azt remélték. Az első 12, majd 24 óra után hiába indult érte mentőexpedíció, holttestét a legjobb magashegyi mentési szakemberekből álló csapat sem tudta meglelni soha. Felesége először beszél a tragédiáról.

 Suhajda Szilárd felesége, Legindi Tímea – aki máig kerüli az özvegy jelzőt, s a beszélgetésben azt is kifejti, hogy miért – most először vállalkozik a tragédia óta arra, hogy őszintén, a legfájdalmasabb, legnehezebb kérdésekre is választ adjon önmarcangolásról, kételyekről, lelkiismeret-furdalásról, vagy épp arról, mikor döbbent rá, hogy a férje soha többé nem tér haza. Arról is beszél, hogyan mondta meg Szilárddal közös gyermeküknek, Somának a legszörnyűbb hírt a világon: „Szívbemarkoló pillanat volt, mert ki kellett mondanom, hogy apa meghalt, nem jön haza, ketten leszünk, én fogok vigyázni rád” – mesélte el a szülőként magára maradó édesanya a Csisztu Sport Cast legújabb epizódjában mindazokat a rá nehezedő, mindennapos nehézségeket, amelyekkel a tragédia óta kénytelen együtt élni.

A teljes beszélgetést vasárnap 11.00-kor nézhetik meg a Csisztu Channelen, addig is itt a CSC és NSO közös ízelítője a műsorból.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik