Rp. gyorskorcsolya: csak a női váltónk jutott tovább a gdanski vk-n

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2024.02.16. 19:21
Somodi Maja remekelt a vb-n (Fotó: Árvai Károly, archív)
Női váltónk – időeredményének köszönhetően – szombaton az elődöntőben léphet jégre a gdanski rövid pályás gyorskorcsolya-világkupaversenyen. Egyéniben Bontovics Balázs 1000 és 1500 méteren, Somodi Maja 1500-on, míg Kónya Zsófia és Tiborcz Dániel 500-on maradt állva.


Továbbra is Jászapáti Petra nélkül kell helytállnia a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatottnak, ráadásul Gdansban, a világkupa-sorozat utolsó, hatodik állomásán betegség miatt Bácskai Sára Luca sem léphetett jégre. 

Ott van viszont ismét a csapattal a fiatal kora ellenére már stabil válogatottnak számító Somodi Maja, aki a vk-viadal után marad is a lengyel városban, ahol jövő hétvégén a junior-világbajnokságot rendezik. 

A vk-sorozat sajátossága, hogy minden állomáson egy-egy távot kétszer rendeznek meg, ez Gdanskban az 500 méter – emellett az utolsó forduló kapcsán érdekesség, hogy a férfiaknál mind a két 500 méteren, valamint 1000 méteren is kétkörös volt a pénteki selejtező. 

A legrövidebb távon Kónya Zsófia és Tiborcz Dániel maradt állva, 1000 méteren Bontovics Balázs, míg 1500-on Somodi Maja és Bontovics folytathatja.

A szombat és vasárnap délelőtti reményfutamokból a pénteken elbukó korcsolyázók még visszakapaszkodhatnak a legjobbak közé. 

A Kónya Zsófia, Somodi Maja, Somogyi Barbara, Sziliczei-Német Rebeka összetételben futó női váltó, akárcsak egy hete, Drezdában, Gdanskban is a hollandokkal és az olaszokkal került össze a negyeddöntőben, s akárcsak akkor, a harmadik helyen ért célba, és akárcsak akkor, az időeredményének köszönhetően ezúttal is továbbjutott az elődöntőbe. 

A Bontovics Balázs, Jászapáti Péter, Nógrádi Bence, Tiborcz Dániel összeállítású férfiváltó Dél-Korea és Olaszország mögött a harmadik lett a negyeddöntős futamában, így kiesett – akárcsak a vegyes váltónk (Somodi, Somogyi, Nógrádi, Tiborcz), amelyik az amerikaiak és a kanadaiak mögött végeztek a harmadik helyen. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik