Darts PL: „Ne kérdezzetek hülyeségeket Littlertől!” – Van Gerwen megvédte 17 éves riválisát

MIKE BARNABÁSMIKE BARNABÁS
Vágólapra másolva!
2024.02.26. 10:54
Michael van Gerwen és Luke Littler (Fotó: Getty Images)
Erős kritikát fogalmazott meg a brit sajtóval szemben Michael van Gerwen, a 2024-es darts Premier League összetett tabelláját vezető holland kiválóság. A háromszoros világbajnok szerint az újságíróknak kevesebb nyomást kellene helyezniük a sportág 17 éves üdvöskéjére, Luke Littlerre.

„Luke egy fenomenális játékos, óriási tehetséggel, aki előtt nagy jövő áll. Ezzel együtt amondó vagyok, hogy nem kellene ekkora nyomást helyezni rá. Ne kérdezzetek tőle hülyeségeket, engedjétek meg neki, hogy élvezze azt, amit csinál, mert így hosszú távon még jobb játékos válik majd belőle – mondta a Sky Sportsnak Michael van Gerwen. – Ő még mindig egy nagyon fiatal srác, s számomra hihetetlen, mekkora nyomást nehezedik rá. Játékosként tudom, min megy keresztül, s szerintem mindez igazságtalan vele szemben.”

„Hagyjátok, hogy élvezze az életét! Hadd járja a saját útját! Manapság már abból is hír kerekedik, hogy felveszi a cipőjét, homokba teszi a nyilait, vagy hogy hozzáért az orrához. Ez persze előfordul a híres emberekkel, de ettől még hagynotok kéne, hogy élje az életét. Én szeretem ezt a sportot, s éppen ezért igyekszem megvédeni azt. Szeretek a legmagasabb szinten játszani, s épp ezért szeretek Littlerrel is csatázni, de ha ez így megy tovább... Láttam már fiatal srácokat, akik az ő korában összeomlottak a sajtó nyomása alatt, éppen ezért úgy vélem, hogy ez árt a sportágnak” – zárta gondolatait a háromszoros világbajnok. 

A darts Premier League tabelláján a 15 pontos Van Gerwen áll az élen, miután az eddigi négy fordulóból hármat megnyert. Luke Littler hét ponttal a harmadik helyen áll, holtversenyben elmaradva az egy fordulót megnyerő Michael Smith-től. A sorozat következő állomására csütörtökön kerül sor Exeterben.

Forrás: sportinglife.com

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik