Vitorlás vb: Érdi Mária már a hatodik helyen áll

Vágólapra másolva!
2024.01.08. 09:12
null
Fotó: Getty Images
A vitorlázó Érdi Mária öt futam után a hatodik helyen áll az ILCA 6 (korábbi Laser) hajóosztály argentínai világbajnokságán.

 

A Mar del Platán címvédőként versenyző magyar vitorlázó vasárnap csoportjában a második helyen ért célba, amivel pontszámban a dobogó közelébe ért – a vb honlapja szerint. Az MVM SE hajósának hátránya egyformán két pont harmadik német és negyedik holland riválisával szemben.

„Az utolsó kvalifikációs napon sikerült kiegyensúlyozott és nyugodt versenyzést produkálnom. Egy közelgő vihar miatt csak egy futamot rendeztek, úgy gondolom, hogy jól tartottam magam és végül másodikként végeztem. Hatodik vagyok, így az Arany-csoportban folytatom” – fogalmazott Érdi Mária.

Az élen a tokiói olimpiai bajnok dán Anne-Marie Rindom áll az ötkarikás ezüstérmes svéd Josefin Olsson előtt.

A női olimpiai egyszemélyes hajóosztály világbajnokságán 46 ország 102 sportolója indult. Ott van a mezőnyben a hajóosztály négy világbajnoka és legutóbbi két olimpiai bajnoka is.

A selejtezőfutamok után hétfőn és kedden már az arany és az ezüst csoportban vitorláznak a versenyzők, szerdán pedig az első tíz helyezett számára éremfutammal, a többieknek záró futammal ér véget a világverseny.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik