Darts-vb: hoppá! Brendan Dolan búcsúztatta Gerwyn Price-t

Vágólapra másolva!
2023.12.29. 01:00
null
Price számára véget ért a világbajnokság (Fotó: Imago-Images)
A Londonban zajló PDC darts világbajnokságának csütörtök esti harmadik fordulós programjának első meccsén nemcsak meglegyintette a kiesés szele a 2021-es világbajnok Gerwyn Price-t, hanem haza is fújta őt, miután Brendan Dolan a kulcspillanatokban jobban összpontosítva kiharcolta a legjobb 16-ba kerülést. Luke Humphries megszenvedett Ricardo Pietreczkóval, de végül döntő szettben győzött. Daryl Gurney az éjszakába nyúló maratoni csatában győzte le Ricky Evanst, aztán sajátosan ismerte el ellenfele teljesítményét...

Nem akármilyen mérkőzést hozott az esti program első összecsapása: a 28. kiemelt észak-ír Dolan ugyan elvesztette az első kezdését, ám azonnal visszabrékelt az első legben, s lendületből hozta is a szettet – a végét egy 144-es kiszállóval lezárva. A 2021-es világbajnok, a mostani tornán ötödik kiemelt Price viszont a második játszmában hengerelt és 106 fölötti átlaggal négy legben egyenlített, míg a harmadik felvonást Dolan nyerte – ugyanúgy 3–1-re. A folytatásban aztán az észak-ír játéka visszaesett, a walesié nem, és a sima 3–0 után ismét egyenlő állást mutatott az eredményjelző.

Az ötödik játszmában aztán Dolan a legfontosabb pillanatokban is megőrizte pontosságát és magabiztosan hozta a kezdéseit, amivel be is húzta a játszmát. Majd a hatodikban rögtön lebrékelte a 140-es kiszállónál hibázó világbajnokot, s ugyan Price ezt a negyedik legben kiegyenlítette, ám az ötödikben már nem tudta kijavítani a gyengébb kezdését, s azt sem, hogy 177-ről nem dobott triplát, így Dolan kiszállt, és némi meglepetésre elbúcsúztatta a walesit.

 


Az esti program második meccse közel állt hozzá, hogy nagyobb meglepetést hozzon, ugyanis az előzetesen nagy favoritnak tartott, harmadik kiemelt Luke Humphries – aki pazar formában érkezett a vb-re, a tornát felvezető erősorrendünkben is az első helyet foglalta el – csak nagy nehézségek végén, döntő szettben múlta felül az első PDC-vb-jén szereplő 29 éves Ricardo Pietreczkót.

A negyedik szettben egy ideig úgy tűnt: a német felmossa a Ally Pally színpadát a világranglista 3. helyén álló angollal, aki ugyan megnyerte az első szettet, ám az azt követő hármat egyaránt elbukta – s ekkor nem is jutott 90-es átlag fölé.

Pietreczko az ötödik szett döntő legjében a meccsért dobhatott 144-ről, ám nem tudta megcsinálni a koránt sem egyszerű kiszállót, s ettől mintha Humphries magához tért volna: a folytatásban mindössze egyetlen leget engedett a németnek, s végül döntő játszmában harcolta ki a továbbjutás lehetőségét.


Az est utolsó meccsén az előző körben a hatodik kiemelt Nathan Aspinallt búcsúztató Ricky Evans egy 130-as kiszállóval nyitotta a meccset a 27. helyen rangsorolt Daryl Gurney ellen, s ezzel a lendülettel a szettet is behúzta 3–1-re.

A folytatásban Evans továbbra is meg-megvillantott olykor valamit abból a játékból, amit Aspinall ellen mutatott be, így az egyébként kissé lassan, már-már kedvetlenül játszó Gurney ellen az ötödik legig állta is a sarat. 2:2-nél viszont az észak-ír kétszer is lebrékelte angol ellenfelét – a második 164-es kiszállóval meg is nyerte a szettet, ráadásul még demoralizálta is Evanst a hatodik szettre. Ebben pedig első brékelése alkalmával bevágott ő is egy 130-as kiszállót, majd miután Evans azonnal visszabrékelt, Gurney megint elvette ellenfele kezdését és végül hátsó pályáról megnyerte a mérkőzést is.

 


 

Hatalmas feszültségtől szabadult meg Gurney, örömében ki is osztott egy szájra puszit ellenfelének...

 


 

DARTS
PDC-VILÁGBAJNOKSÁG, LONDON
3. FORDULÓ

20.00 (Tv: Sport1)
Gerwyn Price (walesi, 95.76, 5.)–Brendan Dolan (északír, 95.73, 28.) 2:4
KÉSŐBB
Luke Humphries (angol, 91.38, 3.)–Ricardo Pietreczko (német, 91.02) 4:3
Ricky Evans (angol, 93.23)–Daryl Gurney (északír, 93.53, 27.) 2:4

KORÁBBAN
Florian Hempel (német, 93.79)–Stephen Bunting (angol, 18., 101.15) 0:4
Joe Cullen (angol, 14., 96.51)–Ryan Searle (angol, 19., 93.94) 4:2
Ross Smith (angol, 16.)–Chris Dobey (angol, 17.) 2:4

A 3. FORDULÓ ÁGRAJZ SZERINT
Michael Smith (angol, 1.)–Madars Razma (lett, 32.) 4:1
Ross Smith (angol, 16.)–Chris Dobey (angol, 17.) 2:4
Rob Cross (angol, 8.)–Jeffrey de Graaf (svéd) 4:2
Jonny Clayton (walesi, 9.)–Krzyszfof Ratajski (lengyel, 24.)

Jim Williams (walesi)–Raymond van Barneveld (holland, 29.)
Matt Campbell (kanadai)–Luke Littler (angol) 1:4
Gerwyn Price (walesi, 5.)–Brendan Dolan (északír, 28.) 2:4
Boris Krcmar (horvát)–Gary Anderson (skót, 21.)

Michael van Gerwen (holland, 2.)–Richard Veenstra (holland) 4:0
Florian Hempel (német)–Stephen Bunting (angol, 18.) 0:4
Scott Williams (angol)–Martin Schindler (német, 26.) 4:3
Damon Heta (ausztrál, 10.)–Berry van Peer (holland)

Luke Humphries (angol, 3.)–Ricardo Pietreczko (német) 4:3
Joe Cullen (angol, 14.)–Ryan Searle (angol, 19.) 4:2
Ricky Evans (angol)–Daryl Gurney (északír, 27.) 2:4
Dave Chisnall (angol, 11.)–Gabriel Clemens (német, 22.) 4:1

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik