Darts: Takács Gábor is búcsúzott a WDF-vb első körében

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2023.12.03. 20:30
null
Takács Gábor jól kezdett, ám végül kiesett (Fotó: Magyar Dartsszövetség)
Két magyar férfijátékos is megmérethetett a World Darts Federation (WDF) szervezte világbajnokságon, ám mindkettőjüknek az első forduló jelentette a végállomást az angliai Lakeside Country Clubban. Vasárnap délután Takács Gábor a holland Moreno Blomtól, míg szombat este, lapzártánk után Kovács Patrik az amerikai Jim Widmayertől szenvedett vereséget.

 

A 22 éves, honfitársainkhoz hasonlóan első világbajnokságán szereplő Blom a közelmúltban kétszer is találkozott Takáccsal. Érdekesség, hogy ezen alkalmakkor az egymás elleni párharcból győztesen kikerülő dartsos nyerte a tornát is: a 2022 júniusi Swiss Openen a magyar játékos az elődöntőben múlta felül a hollandot, míg az idén márciusi Budapest Classicon Blom győzött a negyeddöntőben.

A mérkőzésen egyébként Takács került előnybe, az első legben egyből elvette ellenfele kezdését, majd hozta a sajátját (egyszer Blom szokatlan kombinációval próbálkozva 116-ról sokallt be – két tripla 19 után sima egyest dobott a dupla helyett), ám ezt követően Blom hamar visszajött és megfordította a szettet. Takács a második játszmában már kevésbé tudta felvenni a versenyt ellenfelével.

„Patrik rendkívül szoros mérkőzésen maradt alul – az átlagokat tekintve mindkét játékos ugyanazt hozta – mondta lapunknak Balázs Gábor, a Magyar Dartsszövetség elnöke az ellenfeléhez hasonlóan 82-es körátlagot dobó Kovácsról. – Nehezen találta a helyét a színpadon, a második szett végére kezdte érezni a játékot, majd amikor breakelt, megfordult a fejében a győzelem lehetősége – ezt a fajta nyomást Widmayer kihasználta. Gábor sérüléssel érkezett, ahogy ő is mondta, nem volt ereje a dobásainak, beljebb kellett hajolnia. Igyekezett lassítani Blom játékát, ezzel majdnem meg is nyerte az első szettet, ám Blom átlátta ezt a taktikát, és a másodikat simán nyerte. Szerintem nagy szó, hogy két férfijátékosunk is szerepelhetett a vébén, innen kell továbblépni, hogy a jövőben magyar férfigyőzelmet is láthassunk.”

WDF-DARTSVILÁGBAJNOKSÁG, FRIMLEY GREEN
Férfiak. 1. forduló: Blom (holland)–Takács Gábor 2:0, Widmayer (amerikai)–Kovács Patrik 2:1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik