Tollaslabda: Kőrösi Ágnesnek szerencsét hozott a kék szoknya

P. G.P. G.
Vágólapra másolva!
2023.11.08. 08:38
null
Kőrösi Ágnes felszabadult játékkal lett ezüstérmes a legrangosabb hazai versenyen, a magyar nemzetközi tollaslabda-bajnokságon (Fotó: MTI)
Felszabadult játékkal szerzett ezüstérmet a tollaslabdázók magyar nemzetközi bajnokságán Kőrösi Ágnes, aki úgy véli, a siker jót tesz az önbizalmának is.

 

 

Kőrösi Ágnesnek szerencsét hozott a kék szoknya
Kőrösi Ágnesnek szerencsét hozott a kék szoknya

A döntőig menetelt a magyar nemzetközi tollaslabda-bajnokságon Kőrösi Ágnes, aki a tavalyi bronzérme után ezüstöt szerzett a legrangosabb hazai versenyen, csak az első kiemelt dán Frederikke Lund, a játékosként világklasszis Peter Gade tanítványa tudta megállítani. A TFSE tollaslabdázója szetthátrányból fordítva jutott be a négy közé, a dán Irina Andersen elleni elődöntőben pedig a tőle szokatlan kék szoknya hozott szerencsét neki.

„Már alig maradt tiszta ruhám, és bár nem szeretek szoknyában játszani, úgy voltam vele, hátha szerencsét hoz – mondta Kőrösi, aki fejben és erővel is jól bírta a hosszabb labdameneteket, és meccsről meccsre jobban játszott.  – Korábban már négyszer megvert Andersen, ezért tartottam tőle, de jó formában voltam, és úgy éreztem, ez az én versenyem. Régebben mindenáron bizonyítani akartam a magyar nemzetközi bajnokságon, ezúttal viszont nagyon élveztem a játékot, és ha a döntőben sem görcsölök annyira, nyerhettem volna. Örülök az ezüstéremnek, jót tesz a siker az önbizalmamnak, mert egyéniben nem igazán jött ki a lépés az elmúlt hónapokban.”

Gregor McVean szövetségi kapitány Kőrösi mellett Szerecz Mártont is méltatta, továbbá kiemelte a selejtezőben szereplő magyar fiatalok teljesítményét, hozzátéve, hogy még sokat kell dolgozniuk. A honi szövetség elnöke, Kapitány Péter bízik benne, hogy női és férfi versenyzőnk is indulhat az olimpián – addig azonban legjobbjainknak még szorgosan kell gyűjtögetniük a ranglistapontokat.

Tollaslabda
Magyar nyílt bajnokság

Női egyes, döntő
Frederikke Lund (dán, 1.)–Kőrösi Ágnes (2.) 2:0 (18, 16)

KORÁBBAN
Elődöntő

Kőrösi–Irina Amalie Andersen (dán) 2:0 (20, 13)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik