Kick-box: magyar sportdiplomáciai sikerekkel kezdődött a vb

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.11.22. 10:48
Magyar sportdiplomáciai sikerekkel kezdődött a portugáliai Albufeirában sorra kerülő kick-box világbajnokság.

A WAKO világszövetség kongresszusán bizalmat szavaztak a szervezet alelnökének, Király Istvánnak, aki így újabb négy évig betöltheti a posztot, és elnökségi tag maradt a korábbi tízszeres világbajnok Mórádi Zsolt is, akit megerősítettek a sportolói bizottság élén.

„Hatalmas fegyvertény, hogy továbbra is betölthetjük az eddigi tisztségeinket, és annak is a jele, hogy a tagság elégedett a munkánkkal – idézte a magyar szövetség szerdai hírlevele Király Istvánt. – Óriási harc volt, hiszen bőven voltak jelentkezők, huszonhét országból pályáztak az elnökségbe kerülésért, és mindenki mindent megmozgatott a saját érdekében. Úgyhogy nagyon büszke vagyok arra, hogy Magyarországot újabb négy évig ilyen magas szinten képviselhetjük, és szeretném megköszönni a Magyar Kick-box Szakszövetség elnökének, Galambos Péternek, valamint az elnökségnek a támogatását.”

A sportvezető, aki az alelnöki funkció mellett egyúttal a sportág európai szövetsége, a WAKO Europe elnöke is, arról is beszámolt, hogy az elmúlt négy év világversenyeinek – vb-k, Eb-k, világkupák – összesítése alapján Magyarország végzett az éremtáblázat élén.

„Fontos, hogy jelen vagyunk a bírói bizottságokban Szabó Gábor és Gasparik Róbert révén, akárcsak a WAKO sportvezető képző programjában, a Game Changersben Busa Andrea és Rohonczi Jenő személyében. Emellett pedig sokat vállalunk a különböző munkákból, például Mórádi Zsolt elképesztő mennyiséget dolgozott azon a projekten, amelynek köszönhetően olimpiai sportágnak ismerték el a kick-boxot, de az idei Európa Játékok előkészítésében is oroszlánrészünk volt” – vélekedett Király István.

A következő négy év céljairól a régi-új WAKO-alelnök azt mondta: szeretné hozzásegíteni a sportágat ahhoz, hogy ott legyen a 2032-es brisbane-i olimpián.

„A legfontosabb teendőm, hogy próbáljam koordinálni a kontinensek közötti együttműködést. És ezen belül leginkább az, hogy az európai országok tapasztalataival, valamint a többi földrész erejével segítsük a fejlődésében az óceániai térséget, ami záloga lehet egy esetleges 2032-es részvételnek. A cél, hogy Ausztráliában is ott legyünk majd az olimpiára beválasztandó sportágak között. A világszövetség alelnökeként nem lehet más a célom, mint olimpiára vinni a kick-boxot” – jelentette ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik