Karate: ott lesz a 2024-es csapat-vb-n a magyar női kumiteválogatott

Vágólapra másolva!
2023.11.09. 14:09
null
A Boussebaa Aicha, Ilankovic Aleksandra, Molnár Réka, Pap Dorottya összeállítású magyar női kumiteválogatott a budapesti vb-n elért ötödik helyével indulási jogot szerzett a jövő évi csapat-vb-re (Fotó: Magyar Karate Szakszövetség/Fb)
Az október végi budapesti karate-világbajnokságon elért eredményével sikeresen kvalifikált a magyar női kumite (küzdelem) válogatott a jövő évi csapat-vb-re – tudatta a hazai sportági szövetség csütörtökön.

A Boussebaa Aicha, Ilankovic Aleksandra, Molnár Réka, Pap Dorottya összeállítású együttes, amely a bronzéremért vívhatott meg a Papp László Sportarénában, az ötödik, kvótát jelentő helyen zárt.

A budapesti az utolsó „nagy vb” volt, ahol egyéniben és csapatban is kvalifikáció nélkül lehetett a nemzetközi szövetség tagországainak kategóriánként egy-egy indulót nevezniük. Jövőre azonban már külön évben rendezik meg az egyéni és a csapat-világbajnokságokat, s mind a kettőn csak azok a karatésok léphetnek tatamira, akik részvételi jogot szereztek a vb-ket megelőző kvalifikációs sorozatokban.

A magyarországi vb-ről a csapatküzdelmekben és formagyakorlatokban alapvetően négy-négy gárda szerzett indulási jogot a jövőre, november 22. és 24. között Pamplonában sorra kerülő csapat-vb-re.

Mivel azonban a nőknél a 2024-ben a házigazda jogán induló spanyolok is az első négyben végeztek, a végső győztessel szemben alulmaradt ötödik helyezett is kvótához jutott. Ez a jog így a mieinkhez került, ezzel biztossá vált, hogy lesz magyar résztvevője a karatésok első önálló csapat-világbajnokságának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik