Darts: kilencnyilassal jutott tovább Searle a csoportjából

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.11.13. 23:19
null
Ryan Searle szenzációs játékkal jutott tovább a csoportjából (Fotó: AFP, archív)
Gerwyn Price és Luke Humphries simán, Ryan Searle kilencnyilassal jutott tovább a csoportjából a wolverhamptoni Grand Slam of Darts hétfő esti etapján. A torna és a világbajnokság címvédője, a világelső Michjael Smith viszont szombati és vasárnapi győzelme ellenére kiesett a versenyből.

Szombattól a világbajnokság előtti utolsó előtti nagy versenyt, a Grand Slam of Dartsot rendezik meg a PDC-nél, ez az egyetlen kiemelt torna, amelyen csoportokba sorsolták a szereplőket, és a vb mellett a másik, amelyen hölgyek is részt vesznek.

A nyolc négyfős csoport küzdelmeit a szombati és vasárnapi fordulók után hétfőn és kedden fejezik be, minden mérkőzés öt nyert legig tart. Hétfőn az A–D csoport zárult, mindegyik négyesből az első kettő jutott, jut tovább.

A csoportok nagyágyúi közül Gerwyn Price és Luke Humphries hibátlan teljesítménnyel jutott tovább, a hétfőn 112.30-as átlagot produkáló Price ellen csak két leget nyert összesen a három riválisa.

A nap hőse Ryan Searle volt, az angol ki-ki meccset játszott Nathan Raffertyvel azért, hogy a D-csoportból Price mögött másodikként továbbjusson. 4–2-es Searle-vezetésnél az északír 161-es kiszállóval akadályozta meg, hogy véget érjen a meccs. A nyolcadik legben Searle (aki a torna eddigi egyetlen nullázója volt, még Price ellen) nem bízta a véletlenre, élete első, televízió által közvetített kilencnyilasával nyerte meg a mérkőzést és harcolta ki a továbbjutást.

 


 

Az A-csoportban is drámát láthattunk, ez volt az egyetlen négyes hétfőn, amelyben pontegyenlőség miatt számolgatni is kellett. Ennek oka, hogy a világbajnoki címvédő és világelső, egyben a GSoD tavalyi győztese, Michael Smith nem tudta legyőzni James Wade-et. Gyakorlatilag ki-ki meccset játszottak, és bár Smith megnyerte az első leget, az októberi Európa-bajnoki döntőben a fináléig menetelő Wade hozta a következő ötöt, így végül is simán kiejtette a hét végét két sikerrel záró angolt.

A hétfő újabb ki-ki mérkőzéssel zárult, a csoportellenfeleket végigverő Josh Rock mögötti második továbbjutó helyért csapott össze egymással Jonny Clayton és Chris Dobey. Az angol 3–1-re elhúzott, nyilai voltak a 4–1-hez majd a 4–2-höz is, de mindkét leg végén hibázott, és a walesi kiegyenlített. A hetedikben dupla hárommal ismét Dobey került előnybe, aztán miután dupla 20 helyett dupla 5-öt dobott, Clayton nem tudta kiharcolni a döntő legget, és az angol kivívta a nyolcaddöntőbe jutást.

Kedd eset 20 órától a másik négy csoport küzdelmei fejeződnek be.

PDC GRAND SLAM OF DARTS, WOLVERHAMPTON
CSOPORTKÖR
A-CSOPORT
Szombat

James Wade (angol)–Krzysztof Ratajski (lengyel) 4–5
Michael Smith (angol)–Nathan Girvan (skót) 5–2
Vasárnap
Wade
–Girvan 5–2
Smith–Ratajski 5–4
Hétfő
Ratajski–Girvan 5–1
Smith–Wade 1–5
A csoport végeredménye:1. Wade 4 pont (+6-os legkülönbség), 2. Ratajski 4 (+4), 3. Smith 4 (0), 4. Girvan 0

B-CSOPORT
Szombat

Chris Dobey (angol)–Josh Rock (északír) 2–5
Jonny Clayton (walesi)–Berry van Peer (holland) 5–2
Vasárnap
Dobey
–Van Peer 5–4
Clayton–Rock 1–5
Hétfő
Rock–Van Peer 5–1
Clayton–Dobey 3–5
A csoport végeredménye: 1. Rock 6 pont, 2. Dobey 4, 3. Clayton 2, 4. Van Peer 0

C-CSOPORT
Szombat

Dirk van Duijvenbode (holland)–Gary Anderson (skót) 4–5
Luke Humphries (angol)–Steve Lennon (ír) 5–2
Vasárnap
Van Duijvenbode
–Lennon 5–2
Humphries–Anderson 5–1
Hétfő
Anderson–Lennon 5–1
Humphries–Van Duijvenbode 5–1
A csoport végeredménye: 1. Humphries 6 pont, 2. Anderson 4, 3. Van Duijvenbode 2, 4. Lennon 0

D-CSOPORT
Szombat
Ryan Searle (angol)–
Gian van Veen (holland) 5–4
Gerwyn Price (walesi)–Nathan Rafferty (északír) 5–1
Vasárnap
Van Veen–Rafferty 2–5
Price–Searle 5–0
Hétfő
Searle–Rafferty 5–3
Price–Van Veen 5–1
A csoport végeredménye: 1. Price 6 pont, 2. Searle 4, 3. Rafferty 2, 4. Van Veen 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik