Parasport: Novák Katalin is részt vett a tanévnyitó sportnapon

Vágólapra másolva!
2023.09.07. 15:14
null
Novák Katalin is részt vett a tanévnyitó sportnapon (Fotók: Koncz Márton)
Több mint húsz sportágból kaptak ízelítőt mozgáskorlátozott és látássérült fiatalok a Ne Parázz! tanévnyitó sportnapon, amelyen paralimpikon sportolók mellett Magyarország köztársasági elnöke, Novák Katalin is részt vett.

Az asztalitenisztől a csörgőlabdán át a sportlövészetig több mint húsz sportágat próbálhattak ki mozgáskorlátozott és látássérült fiatalok a csütörtöki Ne Parázz! tanévnyitó sportnapon a Mozgásjavító EGYMI-ben. A 120 éves intézményben a Magyar Paralimpiai Bizottság, a Paraktív Alapítvány és a FODISZ támogatásával aktív és már visszavonult paralimpikonok vezették be a különböző sportágak rejtelmeibe az érdeklődőket.

Tavaly hagyományt teremtettünk, az idén pedig hagyományt őrzünk” – mondta köszöntőjében a Mozgásjavító EGYMI igazgatója, Locsmándi Alajos, aki emlékeztetett, csaknem száz évvel ezelőtt, 1929-ben kezdtek el foglalkozni a mozgáskorlátozottak sportolási lehetőségeivel. Az eseményen Magyarország köztársasági elnöke, Novák Katalin is részt vett, akit a megnyitón az iskoláról készített képpel, virággal és emlékpólókkal köszöntöttek.

 

A közös zenés bemelegítés után Novák Katalin elsőként a bocciát próbálta ki, a szabályismeretben kerekesszékes fiatalok segítettek neki. Az alkalmi pályát egyébiránt a golyók színét idéző lufikkal feldíszített színházteremben rendezték be, a vásznon paralimpiai jeleneteket vetítettek. Az alagsorban eközben már ütögettek az ülőröplabdázók, két-két profi játékos mellé az egyik csapatba Novák Katalin, a másikba a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Szabó László állt be. Az öt szerzett pontig zajló mérkőzést a köztársasági elnök stílszerűen ásszal zárta le, a barátságos összecsapás után természetesen közös fotók is készültek.

Az időjárás kegyes volt a résztvevőkhöz, az udvaron a teljesség igénye nélkül a karatéval, a tollaslabdával és a vívással is megismerkedhettek a mozgáskorlátozott és látássérült fiatalok. Utóbbit Novák Katalin is kipróbálta, sőt, a gyerekekkel közösen diszkoszt vetett és gerelyt hajított – bizonyára a budapesti világbajnokságnak is köszönhető, hogy az atlétikai mozgásformák rendkívül népszerűek voltak a sportnapon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik