Vitorlázó-vb: a gyenge szél miatt elmaradtak a pénteki futamok

Vágólapra másolva!
2023.08.18. 17:32
null
Érdi Mária (Fotó: MVSZ, archív)
A kedvezőtlen időjárás – gyenge, illetve forgó szél – miatt nem rendeztek futamokat pénteken az ötkarikás hajóosztályok hágai vitorlázó-világbajnokságán a korábbi Laser, most ILCA néven futó kategóriában.

 

Így tehát maradt a csütörtöki állás, az ötkarikás kvóták sorsa pedig szombaton dől el – írta honlapján a hazai szövetség.

A márciusi Európa-bajnokságon bronzérmes, kétszeres olimpikon Érdi Mária nyolc futam után a második helyen áll a nőknél, egyetlen helyezési ponttal lemaradva a belga Emma Plasschaert mögött.A férfiak mezőnyében Vadnai Jonatán a 19. pozíciót foglalja el és a nemzetek sorrendjében 14., azaz jelenleg olimpiai kvótaszerző.

Vadnai Benjamin összetettben az 53. a szombati folytatás előtt.

Ebben a hajóosztályban nemenként 16 kvóta talál gazdára a párizsi olimpiára úgy, hogy országonként egyet lehet szerezni. Az ötödik futamtól mindhárom magyar már az aranycsoportban szerepel, tíz futam után pedig – vagy ha nem sikerül szombaton sem újabbakat rendezni, akkor az eddigiek alapján – a legjobb tíz indulhat az éremversenyben. A hétvége első napján tehát eldől, hogy Érdi hányadik helyen kerül az éremfutamba, illetve hogy a férfiaknál mi lesz a magyarok végső helyezése.

A négyévente sorra kerülő, tíz hajóosztályt – plusz a mozgáskorlátozott vitorlázók számára kiírt kategóriákat – magában foglaló vb-n több mint 1200 versenyző vesz részt, és elkel a párizsi helyek többsége.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik