Európai Játékok: negyeddöntős a tekvandós Márton Luana és Patakfalvy Luca

Vágólapra másolva!
2023.06.24. 11:32
null
Márton Luana negyeddöntős az Európai Játékokon
Negyeddöntőbe jutott Márton Luana a tekvandósok 57 kilogrammos súlycsoportjában a krakkói központú Európai Játékokon.

A május végén Bakiban felnőtt vb-aranyérmes 17 éves magyar versenyző az iráni származású belga Rahaleh Asemanival mérkőzött a nyolcaddöntőben, és a kevés pontot hozó első menetet elveszítette, pedig sokáig vezetett. Harmincnégy éves ellenfele néhány pillanattal a két perc lejárta előtt 1–3-ról egy pontos fejrúgással 4–3-ra fordított, így hiába egyenlített testre ütéssel a magyar tekvandós, az első menet a belgáé lett.

A másodikban még nehezebb helyzetbe került Márton Luana, mert csak 0–6-nál sikerült egy ütéssel az első pontot megszereznie. Aztán 2–7-es állást követően fejrúgással és testrúgással egyenlített, az utolsó pillanatban pedig egy újabb fejrúgással 10–7-re nyert, ezzel 1–1 volt az állás.

A Madridban élő és spanyol klubban készülő, de válogatottként a kezdetektől magyar nemzeti színekben versenyző Márton az utolsó szakaszban 0–2 után két fejrúgással és közte egy testre irányuló rúgással fordított és jelentős előnyre tett szert, végül 10–3-mal zsebelte be a harmadik menetet.

A sportág első női magyar világbajnokának a negyeddöntőben a görög Faida Kalteki lesz az ellenfele 14.24-kor.

Könnyed győzelemmel negyeddöntős Patakfalvy Luca az 53 kilogrammos súlycsoportjában

A 2021-ben Eb-bronzérmes 22 éves magyar versenyző sokkal dinamikusabb volt nyolcaddöntős ellenfelénél, a húszesztendős dán Louise Sinkjaer Lyngbaeknél és végig vezetve 10–3-ra nyerte az első menetet. A pihenést követően továbbra is szinte megállás nélkül támadott, pontos rúgásokkal és ütésekkel sorra gyűjtötte pontjai és nem is ment végig a menet, 14–0-val idő előtt ért véget.

Patakfalvy negyeddöntős ellenfele a brit Jodie Anna McKew lesz 14.48-kor. Előtte Márton Luana mérkőzik majd az elődöntőért a görög Faidra Kaltekivel az 57 kilósok között 14.24-kor.

A Nemzeti Sportot az Európai Játékok helyszíneiről Bobory Balázs és Patai Gergely tudósítja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik