EJ, tollaslabda: Sándorházi Vivien szettelőnyről kapott ki

Vágólapra másolva!
2023.06.29. 17:23
null
Sándorházi Vivien a legjobb 16 között zárta az Európai Játékokat (Fotó: Facebook/Magyar Tollaslabda Szövetség)
A tollaslabdázó Sándorházi Vivien a legjobb 16 között szettelőnyről kikapott a krakkói központú Európai Játékokon.

 

A világranglistán 76. magyar bajnok ellenfele a rangsorban 32. brit Kirsty Gilmour volt a csütörtöki nyolcaddöntőben, a rivális négy éve az Európa Játékokon egyesben ezüstéremmel zárt és háromszoros Eb-második.

A vetélytárs 3–0-s sorozattal kezdte a találkozót, ezt követően azonban fej fej mellett haladtak a felek, a remekül tollaslabdázó Sándorházi pedig jobban koncentrált a szett hajrájában, így előnybe került.

A második játszmát jól kezdte Sándorházi, majd egy rövid hullámvölgyet is átvészelve hatpontos előnyre tett szert. Ezt követően azonban megtorpant, Gilmour pedig egyre pontosabban játszott, s egyenlített.

A döntő felvonás elején négy ponttal elhúzott a brit játékos, ekkor még közelebb tudott zárkózni a magyar bajnok, sőt, nyolcpontos hátrányából a hajrában is tudott faragni, a fordításra azonban már nem maradt ereje a 61 percig tartó találkozó végén.

Ezzel a magyarok számára véget ért az Európai Játékok tollaslabdatornája, miután a nap folyamán Pytel Gergő is a nyolcaddöntőben búcsúzott.

EURÓPAI JÁTÉKOK
TOLLASLABDA
Női egyes,
nyolcaddöntő
Kirsty Gilmour (brit)–Sándorházi Vivien 2:1 (-17, 17, 17)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik