EJ, tekvandó: Salim Omar Gergely visszalépett, hírzárlatot rendeltek el

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2023.06.23. 14:21
null
Salim Omar Gergely nem öltött szerelést (Fotó: AFP)
A világ- és Európa-bajnok tekvandós, az 54 kilósok mezőnyében egyértelmű éremesélyesnek számító Salim Omar Gergely egyelőre tisztázatlan okokból visszalépett a súlycsoportja pénteki küzdelmeitől – számolt be róla az Európai Játékokról közvetítő M4 Sport televízió élő adásában. Mint kiderült a magyar szakági szövetség hírzárlatot rendelt el az ügyben.

A Magyar Olimpiai Bizottság tájékoztatása szerint Salim Omar nem tudta hozni a súlyát, a hazai tekvando szövetség szerint azonban meg sem jelent a mérlegelésen, de az üggyel kapcsolatban egyelőre hírzárlatot rendeltek el és későbbre ígértek hivatalos tájékoztatást – számolt be róla az m4sport.hu.

„Megvan a jegyzőkönyv, és tudjuk, hogy a sportoló nem jelent meg a mérlegelésen. Az okáról nem közölt nekünk semmit sem az edző, sem a sportoló. Kivizsgálása folyamatban van. Annyi bizonyos, hogy a szövetség és a MOB minden segítséget és feltételt biztosított az eredményes versenyzéshez” – írta az MTI-nek a Magyar Taekwondo Szövetség elnöke, Márton Zsolt Krisztián, aki azt is elárulta, hogy a hivatalos jegyzőkönyv alapján sem tudtak meg több részletet, ezért „értetlenül állnak a történteket illetően”.

A Nemzeti Sportot az Európai Játékok helyszíneiről Bobory Balázs és Patai Gergely tudósítja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik