Dartscsapat-vb: Wales simán legyőzte Skóciát a döntőben

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.06.18. 22:10
null
Price és Clayton ünnepelhetett a döntőben (Fotó: Twitter/PDC Darts)
A frankfurti dartscsapat-világbajnokság negyeddöntőjében Belgium 8–7-re legyőzte Ausztráliát, nagy meglepetésre a németek 8–3-mal kiejtették Angliát. Wales Svédországot, Skócia Franciaországot búcsúztatva jutott be az elődöntőbe. A legjobb négy között a walesi és a skót duó örülhetett. Csalódást keltő finálét láthattunk, Gerwyn Price-ék ugyanis simán nyertek Gary Andersonék ellen.

 

NEGYEDDÖNTŐ

Jonny Clayton és Gerwyn Price a vártnál talán kissé jobban megizzadt a svéd duó ellen, de döntő pillanatban nyugodt maradt „Iceman”, aki egy dupla hússzal lezárta az összecsapást – Wales 8–5-re nyert.

Rendkívül izgalmas meccset vívott Belgium és Ausztrália: 7–7-nél Dimitri Van den Berghék örülhettek, Simon Whitlock és Damon Heta kiesett.


Gary Anderson és Peter Wright esélyt sem adott a franciáknak kettősének: a skót klasszisok 8–0-s sikerrel jutottak be a legjobb négy közé.

Nagy meglepetésre a Michael Smith–Rob Cross kettős nem tudott mit kezdeni Gabriel Clemensszel és Martin Schindlerrel: a németek 8–3-ra győztek a negyeddöntőben.


ELŐDÖNTŐ

A legjobb négy között Wales drámai meccsen felülmúlta a belgákat. Price-ék már 6–3-ra is vezettek, de Van den Bergh és társa mégis vissza tudott jönni. Az izgalmas végjátékból a walesiek jöttek ki jobban, 8–7-re nyertek, s fináléba jutottak.

A másik elődöntős összecsapáson a remekül szereplő házigazdák 2–0-ra is vezettek, de ez is kevés volt a klasszis skótok ellen: Anderson és Wright végül magabiztos, 8–5-ös sikert aratott.

 


 

DÖNTŐ

A döntő egy pillanatig sem volt izgalmas: a skótok 0–3 után szépítettek, ám közelebb egyszer sem tudtak kerülni Waleshez. Gerwyn Price és Jonny Clayton 8–1-re is elhúzott, majd nagyon simán, 10–2-re győzedelmeskedett.

 


 

DARTSCSAPAT-VB, FRANKFURT
NEGYEDDÖNTŐ
Wales
–Svédország 8–5
Belgium–Ausztrália 8–7
Skócia–Franciaország 8–0
Anglia–Németország 3–8
ELŐDÖNTŐ
Wales–Belgium 8–7
Németország–Skócia 5–8
DÖNTŐ
Skócia–Wales 2–10

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik