Darts: Guyanával teljes a csapat-vb-n induló országok listája

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.05.17. 12:36
null
Tavaly Ausztrália nyerte meg a darts csapat-vb-t (Fotó: AFP)
Egy hónap múlva rendezik meg a darts csapat-világbajnokságát Frankfurtban, és a hét végén teljessé vált a németországi eseményen részt vevő 40 válogatott listája.

 

Utolsóként Guyana párosa vívta ki a lehetőséget a PDC csapat-világbajnokságán való részvételre. Dél-Amerikából eddig automatikusan Brazília érkezett a tornára, az idén azonban selejtezőt rendeztek a térség párosai számára, és a guyanai Norman Madhoo, Sudesh Fitzgerald duó nyerte meg a tornát, a döntőben egy Costa Rica-i kettőst legyőzve.

A 40 válogatottból 26 európai lesz, 18 duó már ismert, köztük a magyar is, hazánkat Sárai Levente és Kovács Patrik képviseli majd. A többi páros összetétele a május 29-i PDC-világranglistával válik hivatalossá (a PDC észak-európai sorozatánál a június 5-i ranglistahelyezés dönt), addig két Players Championship- és egy European Tour-tornát rendeznek.

A legtöbb helyen nem változhat már a ranglistahelyezés, így biztosra vehető, hogy a címvédő ausztrálok a Damon Heta, Simon Whitlock párossal, a walesiek Gerwyn Price-szal és Jonny Claytonnal, a skótok Peter Wrighttal és Gary Andersonnal, a belgák Dimitri Van den Berghgel és Kim Huybrechtsszel, a németek Gabriel Clemensszel és Martin Schindlerrel, a hollandok Michael van Gerwennel és Danny Nopperttel vesznek rész (persze visszalépés előfordulhat, tavaly éppen Van Gerwen mondta le a részvételt).

Nagy kérdőjel van ugyanakkor az angoloknál, a világelső Michael Smith párja jelen állás szerint Rob Cross lesz, de Luke Humphries csak 6000 fonttal áll mögötte a ranglistán, és ez a három tornán könnyedén ledolgozható. Az északírek összetétele is kérdéses, Brendan Dolan a 27., Daryl Gurney a 28., Josh Rock a 29. a világranglistán, és Rock egy bravúros meneteléssel egyiküket megelőzheti.

A 40 csapatból a négy kiemelt (Anglia, Skócia, Hollandia és Wales) az egyenes kieséses szakaszban csatlakozik a küzdelmekhez. A további 36 együttest 12 háromcsapatos csoportba sorsolják (mindegyikbe kerül egy kiemelt), és az elsők jutnak a nyolcaddöntőbe.

Minden találkozó párosmeccs lesz, a csoportkörben négy nyert játékig tartanak a küzdelmek, a kieséses szakaszban nyolc, a döntőben 10 leget kell nyerni a győzelemhez.

A tornát június 15-től 18-ig Frankfurtban rendezik, Magyarországon a Sport Tv közvetíti.

A PDC DART CSAPAT-VB SZEREPLŐI
Európa (26):
Anglia, Ausztria, Belgium, Csehország, Dánia, Észak-Írország, Finnország, Franciaország, Gibraltár, Hollandia, Horvátország, Írország, Izland, Lengyelország, Lettország, Litvánia, MAGYARORSZÁG, Németország, Olaszország, Portugália, Skócia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Ukrajna, Wales
Ázsia (8): Bahrein, Fülöp-szigetek, Hongkong, India, Japán, Kína, Szingapúr, Thaiföld
Észak-Amerika (2): Egyesült Államok, Kanada
Óceánia (2): Ausztrália, Új-Zéland
Afrika (1): Dél-Afrika
Közép- és Dél-Amerika (1): Guyana

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik