Sznúker-vb: O'Sullivan három frémre van az elődöntőtől

Vágólapra másolva!
2023.04.26. 00:52
null
Ronnie O'Sullivan fél lábbal a négy között van (Fotó: Getty Images)
Elkezdődtek a sheffieldi sznúker-világbajnokság negyeddöntői. A fő esélyes Ronnie O'Sullivan két felvonást követően három frémre került a továbbjutástól.


A vártnál komolyabb ellenállást fejtett ki a favorit Ronnie O'Sullivan ellen a világranglista 10. helyén jegyzett Luca Bercel. A belga sznúkeres kezdte jobban a találkozót, de a világelső angol ezután belehúzott és a játékrész végére négyfrémnyi előnyre tett szert. A második felvonásban összekapta magát Bercel, kétszer is felzárkózott két frémre, de végül ugyanaz lett a különbség, mint a nyitó játékrész végén. A felek szerdán 10–6-ról folytatják, O'Sullivannek pedig mindössze három frémet kell megnyernie a továbbjutáshoz.

Kemény csatát hozott a két négyszeres világbajnok, Mark Selby és John Higgins ütközete. A világranglistán jelenleg 11. skót kétszer is három frémmel vezetett, de angol riválisa 4–1-ről felállva 4–4-re mentette a játékrészt – innen folytatják szerdán.

Alaposan ráijesztett Anthony McGillre a 20 esztendős Sze Csia-huj. Az óriási reménységként számon tartott kínai (Higginshez hasonlóan) háromfrémes előnyre tett szert, de rutinosabb skót ellenfele egyenlíteni tudott, így ők is 4–4-ről folytatják szerdán.

A világranglista-3. Mark Allen az 52. Jak Jones ellen 8–8-ra áll a szerdai asztalhoz állás előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik