Európai Játékok: a magyar női tekvondósok szerepeltek a legjobban a bukaresti kvalifikáción

Vágólapra másolva!
2023.04.14. 14:21
null
Márton Luanával együtt tíz magyar tekvondós lesz ott az Európa Játékokon
A nyári lengyelországi Európai Játékok tekvondós tornájának utolsó 16 résztvevőjéről határozó múlt heti bukaresti selejtezőn a magyarok három női kvótát is szereztek, ezzel a legeredményesebbnek bizonyultak az országok nemenkénti rangsorában a román fővárosban – összegzett honlapján a koreai gyökerű sportág európai szövetsége (ETU).

 

Az EJ-kvalifikációs viadalon, ahol a súlycsoportok győztesei jutottak kvótához, az 57 kilogrammos Márton Luana, ikertestvére, a 67 kg-os Viviana és a 46 kilós Csáki Hanna harcolt ki első helyet. Az egyformán 2006-os születésű tehetségek sikere nyomán a magyar tekvondónak összesen tíz képviselője lehet ott a lengyelországi multisporteseményen, amelyet június 21. és július 2. között bonyolítanak le krakkói központtal, több városban.

Heten – Bailey Kelen (87 kg), Füredi Rebeka (73 kg), Józsa Levente (68 kg), Patakfalvy Csenge (62 kg), Patakfalvy Luca (53 kg), Salim Omar (54 kg) és Salim Sharif (58 kg) – már korábban, ranglistahelyezésük alapján kvalifikálták magukat a sportági viadalra, amelynek küzdelmeit Krynica-Zdrójban rendezik meg június 23. és 26. között.

Az Európai Olimpiai Bizottság 2015-ben tartotta meg először a négyévente esedékes Európai Játékokat. Lengyelország előtt Azerbajdzsán és Fehéroroszország volt a házigazda, s míg Bakiban helyet kapott a műsorban a tekvondó, a minszki versenyprogramból kihagyták.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik