SOSZ: a Ferencváros volt a legsikeresebb klub 2022-ben

Cz. Á.Cz. Á.
Vágólapra másolva!
2023.02.17. 21:31
null
Nyíri Zoltán (középen) vette át a Ferencvárosi Torna Clubot illető elismerést a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen rendezett díjátadó ceremónián (Fotó: Török Attila)
Két év kényszerszünet után ismét megrendezték a Sportegyesületek Országos Szövetségének díjátadó ceremóniáját a Testnevelési Egyetemen.


A Budapesti Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen táncbemutatókkal színesített estet rendeztek, az apropó a Sportegyesületek Országos Szövetségének éves díjátadója volt, amelyet kétesztendős koronavírus-járvány miatti kihagyás után rendeztek meg idén ismét. A díjátadáson részt vett többek között Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetsége és az MTK elnöke, Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

„A magyar kormány nemzetstratégiai ágazattá nyilvánította a sportot, és ez nagyon jó döntés volt, ami megnyilvánul az itthon megrendezett világszínvonalú sportesemények számában, az élsportolóink érdemeiben, érmeiben. Azt hiszem, bátran mondhatom, hogy sportegyesületeink és a SOSZ ennek a stratégiának alappillére. Nyolcszázhat sportegyesület 3800 szakosztálya kétszázezer igazolt sportolóval működik Magyarországon, akiket hatezer szakember munkája segít. Gratulálok mindazoknak, akik ezen az estén díjat, elismerést kapnak, és persze ahhoz a munkához is, amelyet elvégeztek. Ha szabad ezt mondanom, minden sportoló egy kicsit már katona, de az biztos, hogy minden katona sportoló”     – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.

A magunk dicséretét másra ne bízzuk, mert a végén elmarad. Igyekszem hát a SOSZ dicséretét elvégezni, mert sokan vagyunk, nyolcszázhat tagegyesületet számlálunk. Köszönjük, hogy ilyen kiváló, képzett sportszakembereink segítik azt, hogy Milák Kristófjaink, Kozák Lucáink, Kozák Danutáink, Szilágyi Áronjaink lehetnek” –   így Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke, aki egyben az MTK első embere is.

A sportegyesületi rangsorban – amelyet a 2022-es évben az olimpiai rendszerben elért eredmények alapján állítottak fel – a Ferencvárosi Torna Club végzett az élen, megelőzve a Budapesti Honvéd Sportegyesületet és az Újpesti Torna Egyletet. A SOSZ és a Szabó László elnök vezette Magyar Paralimpiai Bizottság közösen az Év parasport-egyesületét is díjazta, amely a Törekvés Sportegyesület lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik