Vívás: tíz magyar férfi párbajtőröző jutott a 64-be Budapesten

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2022.03.04. 17:35
Siklósi Gergely kiemeltként pihenhetett pénteken, a selejtezőből további kilenc magyar férfi párbajtőröző jutott a főtábla a budapesti BOK Csarnokban zajló viadalon.
Tíz magyar férfi párbajtőröző jutott a 64-be Budapesten (Fotó: Tumbász Hédi) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!
Tíz magyar férfi párbajtőröző jutott a 64-be Budapesten (Fotó: Tumbász Hédi) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

 

22 magyar nevezett, 21 pástra is lépett a férfiak selejtezőjében a párbajtőrözők Grand Prix-viadalának pénteki napján a budapesti BOK Csarnokban – Siklósi Gergely (BHSE) igazoltan maradt távol a versenytől, hiszen az olimpiai ezüstérmes kiemeltként csak vasárnap fog pengét a kezébe.

És az a 21 magyar párbajtőrvívónk remekül szerepelt az első napon, hiszen kilencen közülük folytathatják a versenyt: Koch Máté (Vasas SC), Rédli András (BHSE), Nagy Dávid (Vasas SC) és Hamilton-Meike Jonathan (Vasas SC) már a csoportasszók után biztosította a helyét a 64-es táblán, aztán hozzájuk az egyenes kieséses küzdelmekből csatlakozott Berta Dániel (BHSE), Andrásfi Tibor (BVSC-Zugló), Bányai Zsombor (Vasas SC), Keszthelyi Zsombor (BHSE) és Bakos Bálint (Vasas SC).

„Rendkívül jól szerepeltek a mieink az első napon – jelentette ki Boczkó Gábor szövetségi kapitány. – Mamutmezőny gyűlt össze Budapesten, ennek ellenére tíz magyar folytathatja a versenyt, ez mutatja a magyar párbajtőrvívás erejét. Remélem, a tíz versenyzőnkből kettő bejut a legjobb nyolc közé, és egyikük érmet is szerez a BOK Csarnokban.”

Az egyenes kieséses küzdelmek során két asszót kellett vívniuk a versenyzőknek, Andrásfi Tibor is sikerrel abszolválta mindkettőt, bár a nap nem éppen úgy indult számára, ahogyan azt elképzelte.

„A melegítéskor éreztem, hogy jó lesz ez a péntek, ehhez képest az első csoportmeccsemen kikaptam egy tussal, így kicsit megnehezítettem a saját dolgomat, hiszen ha nincs ez a vereség, közvetlenül feljutottam volna a főtáblára – mondta a 22 éves hazai ranglistavezető. – Aztán mégsem bántam, hogy így alakult, hiszen jól éreztem magam a páston. Szombaton biztos, hogy kielemzem a vasárnapi ellenfelemet, de mindenképpen tervezek más programot is, az sosem tesz jót, ha csak itthon ülök, és nem csinálok semmit.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik